Cât de simplu este să deschizi o afacere la Londra. Povestea unei românceOzana Giuşcă a ajuns la Londra ca să urmeze un MBA şi a rămas să lucreze în City. A renunţat la poziţia de manager de relaţii cu clienţii la Piraeus Bank şi, spune ea, dacă ar fi să aleagă din nou ar opta tot pentru capitala Angliei, scrie businessmagazin.ro.

O romanca descrie cat de simplu e sa ai o afacere la Londra
O româncă descrie cât de simplu e să ai o afacere la Londra

În 2004, Ozana Giuşcă a decis să pornească propria afacere şi s-a specializat în consultanţă în atragerea de fonduri europene pentru companii care investesc în România. În 11 ani a avut 100 de clienţi şi a implementat proiecte în valoare de 150 de milioane de euro.

"Înfiinţarea unei firme se realizează în zece minute. Atât mi-a luat mie la 2 noaptea când mi-am înfiinţat prima firmă în Londra. Totul se face pe internet şi este extrem de simplu.", spune Ozana Giuşcă.

Aşa a început aventura antreprenorială a româncei, urmată de alte surprize plăcute. De 11 ani, Giuşcă îşi ţine singură contabilitatea într-un fişier Excel, unde introduce veniturile, cheltuielile şi mişcările de numerar de la bancă, de unde i se generează raportul de profit şi pierderi, balanţa şi cash-flow-ul, pe care le raportează o dată pe an la agenţia de administrare fiscală. Taxa pe valoare adăugată este singura raportare făcută trimestrial. Nu a făcut nici măcar un drum la Fisc pentru că fiecare antreprenor îşi depune bilanţurile online, printr-o operaţiune simplă, care durează câteva minute. A angajat un contabil doar pentru raportarea legată de salariaţi şi asta pentru că nu a vrut să instaleze un software pe care circa financiară îl oferea ca să gestioneze singură şi acest aspect.

„Ce se întâmplă în România mă enervează de fiecare dată când mă gândesc. Cum e posibil să am angajat la firmă un şofer al cărui rol principal să fie plimbatul de hârtii? Când în UK nu am niciun personal auxiliar! Cum e posibil să muncească o angajată câteva zile ca să facă documente contabile şi să mai plătim şi firmă de contabilitate când la Londra eu fac singură toate aceste lucruri în câteva minute?"

Citeşte continuarea pe businessmagazin.ro.

Etichete: afaceri londra, deschidere afacere Londra, Londra, romanca afacere Londra

0/4 COMENTARII
Nume*
26 Apr 15:56
+0
VOTURI
-0
Non so che cosa sia successo a questo signore. Fatto sta che non ha ancora chiamato. Punto. Questo vale. Interessante prospettiva quella che ti fa definire &q&oo;soggetttuquot; un uomo che potrebbe piacerti… http://fcyzjbiaxw.com [url=http://jvvqqwd.com]jvvqqwd[/url] [link=http://ejwqtjjadol.com]ejwqtjjadol[/link]
Nume*
26 Apr 09:05
+0
VOTURI
-0
Salut Mathias ! Pourquoi 16 points ? 1 pour le vainqueur, 1 pour le finaliste, 2 pour les deux qui s&7;t1#8arrê2ent en demies, 4 pour ceux qui s’arrêtent en quarts, et 8 pour ceux qui s’arrêtent en 8e.Assez d’accord avec toi sur Querrey. J’attends de voir ce que ce glandu va faire à New Haven, mais il a déjà tellement joué que le vois bien s’effondrer rapidement.
Nume*
25 Apr 22:44
+0
VOTURI
-0
: 2012. november 8. csÃrÃt¶¼tök Akkor ezért volt tegnap a multiban az az ingyenes ellátmány a multiban Néztem is, hogy mi jót tehettem, mert annyire jó azért nem vagyok, hogy a staff személyesen gratuláljon http://ykbuvapl.com [url=http://etnrigkirf.com]etnrigkirf[/url] [link=http://oukyqmyjixe.com]oukyqmyjixe[/link]
Nume*
23 Apr 07:47
+0
VOTURI
-0
Your thnniikg matches mine - great minds think alike!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h