Cât durează în prezent să mergi cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni VIDEOCu toate că teoretic trenul ar trebui să facă doar 23 de minute de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, lucrările la podul de la Mogoşoaia nu sunt terminate, astfel că pasagerii sunt obligaţi să coboare din tren în câmp. De acolo, călătoria până în terminalul aeroportului se continuă cu un microbuz pentru încă cinci minute.

Cat dureaza sa mergi cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni
Cât durează să mergi cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni

Primele trenuri din Gara de Nord către Aeroportul Otopeni au fost introduse acum 7 ani. Pentru că lăsau călătorii în câmp, la aproape 3 kilometri de terminal, garniturile erau mai mult goale. Din acest motiv, trenurile spre Slobozia fac o oprire în staţia improvizată de lângă aeroport, arată Digi24.

Până la punctul de oprire Otopeni sunt acum aproape 30 de kilometri, deoarece din Gara de Nord trenul face un ocol prin Chitila şi abia apoi o ia spre Mogoşoaia. Teoretic, călătoria ar trebui să dureze 43 de minute. Cu toate acestea, trenurile au de multe ori întârziere. Şeful de la Transporturi promite ca până la finalul anului distanţa gară-aeroport va fi parcursă în doar 23 de minute.

„Se vor face reparaţiile pe costurile companiei de infrastructură pe ieşirea din Bucureşti şi se va repara podul de la Mogoşoaia, nu se va mai ocoli până la Chitila fără să facem nicio investitie. La sfârşitul acestui an această legătura cu aeroportul va fi funcțională", a declarat Dan Costescu, ministrul Transporturilor. 

Pentru ca planurile ministrului să devină realitate, e nevoie ca podul peste DN1A de la Mogoşoaia să fie terminat. Lucrările ar trebui să fie gata cel mai devreme în martie anul viitor. Pentru linia Gara de nord-Aeroportul Otopeni se vor cheltui 430.000 de lei pentru ridicarea restricţiilor de viteză din zonă şi încă 11,2 milioane de lei pentru repararea podului de la Mogoşoaia, spun şefii de la CFR. Lucrările la pod au început abia în vara anului trecut, atunci cand au şi fost deviate trenurile de Slobozia spre Chitila.

Etichete: tren aeroport, tren gara de nord, tren Gara de Nord Aeroportul Otopeni, tren otopeni

0/1 COMENTARII
zzz
29 apr 21:52
+0
VOTURI
-0
ca la prosti. Ce are daca extind linia cu inca un km ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h