Câtă energie electrică consumă electrocasnicele din casa taConform unei analize Wallstreet.ro, maşina de spălat este cel mai mare consumator de energie dintr-o locuinţă.

Cata energie electrica consuma electrocasnicele din casa ta
Câtă energie electrică consumă electrocasnicele din casa ta
Foto: brandreport.ro

O analiză wall-street.ro releva faptul ca printre cei mai mari consumatori de energie dintr-o locuinta sunt, in cea mai mare parte, electrocasnicele.

Pentru analiză, au fost alese cele mai populare 10 dispozitive electronice si electrocasnice care se afla in casele romanilor - s-a identificat consumul in utilizare maxima pe ora, dar si consumul in utilizare obisnuita al acestora.

In analiza au fost incluse o combina frigorifica, model standard, o masina de spalat, model standard, un cuptor cu microunde, aspirator, fier de calcat, uscator de par, televizor LED, calculator (PC), tableta si smartphone.

Masina de spalat este fara indoiala, cel mai mare consumator de energie dintr-o locuinta, cel putin raportandu-ne la costul pe ora de utilizare.

Combina frigorifica este al doilea cel mai mare consumator de energie din casa.

PC-ul este al treilea cel mai mare consumator de energie din produsele analizate, cu un consum de 36 de bani in utilizare standard – circa 4 ore pe zi, la un grad de utilizare a puterii de circa 20%. Calculand la nivelul unei luni calendaristice, costul se ridica la 10,8 lei.

Etichete: consum energie electrica, energie electrică

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE