Catacombele Hanului Stavropoleos din Centrul Vechi ar putea fi RESTAURATECatacombele din Centrul Vechi ar putea deveni o nouă atracţie pentru turişti. Proiectul privind restaurarea catacombelor de la Hanul Stavropoleos, acum îngropate, precum şi amenajarea unui mic muzeu urmează să fie supus votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti în şedinţa de miercuri, 21 septembrie 2016.

Catacombele Hanului Stavropoleos din Centrul Vechi ar putea fi RESTAURATE
Catacombele Hanului Stavropoleos din Centrul Vechi ar putea fi RESTAURATE

Primăria Capitalei vrea să restaureze catacombele Hanului Stavropoleos din Centrul Vechi şi să le transforme în obiectiv turistic. Ruinele nu vor mai fi acoperite cu sticlă, pentru a fi observate doar de la distanţă, ci vor fi introduse în spaţiul public, după cum a anunţat fostul arhitect şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu. "Ruinele de acolo vor fi utilizate. Se poate amenaja şi o cafenea. Bucureştenii se vor putea plimba printre aceste ruine", a precizat arhitectul, potrivit romaniatv.net.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 12,95 milioane lei cu TVA, durata de realizare fiind de 24 de luni de la momentul ordinului de începere a lucrărilor. Indicatorii tehnico-economici ai investiţiei urmează să fie supuşi votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti în şedinţa de miercuri, 21 septembrie 2016.

Etichete: catacombe centrul vechi, centru vechi, CGMB, hanul Stavropoleos, şedinţa CGMB

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE