Cătălin Predoiu, despre dosarul Mineriadei: Dacă se face justiție, vom avea o lume mai bunăCătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PNL, a declarat că redeschiderea dosarului Mineriadei reprezintă un moment istoric. Acesta susține că este un semn al faptului că justiția din România este consolidată.

Catalin Predoiu, despre dosarul Mineriadei: Daca se face justitie, vom avea o lume mai buna
Cătălin Predoiu, despre dosarul Mineriadei: Dacă se face justiție, vom avea o lume mai bună
Foto: nasul.tv

"Justiţia nu a avut până acum nici forţa, nici maturitatea şi nici conştiinţa de sine de a aborda un asemenea proces. Este un semn că justiţia a evoluat", a spus acesta la Realitatea TV.

Cătălin Predoiu a mai explicat că deşi suntem departe de un verdict, este un semnal puternic al descoperirii adevătului. "Este un moment care poate să nască o lume nouă. Dacă se face justiţie în acest caz, s-ar putea să avem o lume mai bună. Este un moment istoric, chiar dacă nu suntem în punctul în care să spunem că s-a făcut dreptate", a detaliat fostul ministru al Justiţiei.

"A fost foarte complicat să adoptăm noile coduri, însă cel mai dificil demers pe care l-am făcut, şi mi-l asum, a fost acela de a trezi în persoana majistraţilor conştiinţa puterii pe care o reprezintă, că sunt o putere în stat. Nu toată lumea gândea aşa", a precizat acesta, adăugând că cel mai greu lucru de construit în justiţie este acest lucru: construirea puterii, a conştiinţei jurudice.

Ion Iliescu a fost pus sub învinuire pentru crime împotriva umanității. Alături de fostul șef al statului sunt suspecți și Virgul Măgureanu, fostul director SRI, dar și Victor Atanasie Stănculescu, fostul ministru al Apărării.

Etichete: cătălin predoiu, dosarul mineriadei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE