Câte apartamente din România stau goaleCu o populaţie de peste 20 de milioane de locuitori în 2011, Romania este cea mai mare ţară din Europa de Sud-Est, iar fondul locativ depăşeşete 8,8 miloane de locuinţe. Dintre acestea, o mare parte sunt nelocuite, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Cate locuinte din Romania stau goale
Câte locuinţe din România stau goale

Peste 8,8 milioane de unităţi locative în 5,3 milioane de clădiri. Acesta este fondul locativ al României. În timp ce mulţi dintre tineri locuiesc încă împreună cu părinţii, 17% din apartamente sunt vacante, arate datele INS, prezentate în Stategia Naţională a Locuirii, potrivit economica.net.

Acest lucru se datorează, în parte, faptului că multe clădiri vechi stau în paragină. O altă cauză este şi că românii deţin mai multe proprietăţi. România este ţara cu cea mai mare rată de proprietate imobiliară din Europa, ca rezultat a privatizării pe scară largă a locuinţelor, după căderea regimului comunist, în 1989.

"Cu o cultură înrădăcinată a proprietății imobiliare chiar și în rândul segmentelor mai tinere ale populației, o piață de închiriere care prezintă disfuncții și clauze bancare nefavorabile explică și contribuie la perpetuarea nivelului ridicat de proprietate din România, unde 96,6% dintre cetățeni dețin o proprietate, în comparație cu 70,7% în țările Uniunii Europene. Proprietatea de stat se ridică la numai 1,13% (2,1% în municipii și orașe și 0,7% în comune) din parcul total", se arată în Strategia Naţională a Locuirii.

Etichete: apartamente Bucureşti, apartamente romania, locuinte romania

0/2 COMENTARII
Costi
10 Aug 08:39
+0
VOTURI
-0
"96,6% din cetateni detin o proprietate". Va rog sa indicati si sursa. Este imposibil. Sau poate va referiti la o proprietate care nu este imobil. Doar 3,4% din populatie locuieste cu chirie? Cati copii de 18 ani sunt proprietari de apartamente?
17%
09 Aug 18:40
+0
VOTURI
-0
Dintre acestea, o mare parte sunt nelocuite, arată datele Institutului Naţional de Statistică.
17% din apartamente sunt vacante, arate datele INS.

Dacă 17% înseamnă „o mare parte”... cel care-a născocit articolul trebuie neapărat să mai ia lecții de matematică.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE