Câte blocuri mai sunt de reabilitat termic în sectorul 1. De ce a fost întrerupt programul în 2015REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. În sectorul 1 al Capitalei mai sunt de reabilitat termic 193 de imobile dintre cele incluse în program, anveloparea urmând să fie demarată în acest an, anunţă Primăria sectorului 1, într-un comunicat de presă. Până în acest moment, primăria a finalizat izolarea termică la 810 blocuri.

Bloc reabilitat termic, in sectorul 1
Bloc reabilitat termic, in sectorul 1

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. Primăria sectorului 1 explică de ce a a fost întrerupt programul de reabilitare tehnică în anul 2015 şi ce planuri are pentru 2016.

"Reabilitarea termică a blocurilor din Sectorul 1 se apropie de final. În prezent, mai sunt de reabilitat 193 de imobile eligibile de a intra în acest program, a căror anvelopare va demara în acest an.

Anul 2016 va fi anul relansării programului de reabilitare termică pentru ca Sectorul 1 să devină, în curând, prima comunitate eficientă energetic. Administrația locală a Sectorului 1 își va îndeplini angajamentul față de cetățenii din această zonă administrativă și va finaliza programul "Iarna va fi ca vara!" în aceleași condiții ca și până acum: gratuit pentru cetățeni.

Până în prezent, Primăria Sectorului 1 a finalizat izolarea termică la 810 blocuri, adică aproximativ 80% din numărul blocurilor eligibile de a intra în acest program.

În anul 2015, programul de reabilitare termică a blocurilor a fost întrerupt din cauza faptului că nicio ofertă nu a fost compatibilă cu solicitarea Primăriei Sectorului 1. În prima parte a anului 2016 vom relua această procedură pentru a putea anvelopa și ultimele blocuri rămase nereabilitate", se arată în comunicatul de presă. 

Pe de altă parte, Primăria Sectorului 1 asigură locuitorii că "toate blocurile reabilitate termic sunt sigure la incendii":

"În Sectorul 1, reabilitarea termică s-a făcut cu respectarea legislației în vigoare, folosindu-se doar materiale termoizolante ignifuge, rezistente la foc. Menționăm că polistirenul folosit nu este un material combustibil.

Materialele termoizolante folosite pentru anveloparea blocurilor din Sectorul 1 sunt unele moderne și performante, conferind siguranță la incendiu locatarilor din aceste imobile. În partea opacă s-au utilizat următoarele tipuri de materiale termoizolante ignifuge: polistiren expandat ignifugat ( EPS), polistiren extrudat ignifugat (XPS), plăci rigide de vată minerală (MW), produse pe bază de polluretan (PUR).

În plus, începând din anul 2012, Primăria Sectorului 1 a introdus în cadrul proiectelor elaborate fâșii orizontale de vată minerală bazaltică, cu clasa de reacție la foc A1 (cea mai sigură la incendiu), dispuse în dreptul tuturor planșeelor clădirii, cu lățimea de 30 cm, pentru prevenirea extinderii incendiului de la un etaj la altul".

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. "Blocurile reabilitate termic din Sectorul 1 sunt nu numai performante energetic, ci și sigure la incendiu. Ne-am asigurat că materialele folosite respectă legislația în vigoare referitoare la siguranța la incendii, astfel încât locatarii acestor imobile să nu fie nicio clipă în pericol", a declarat Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

În toată documentația – parte scrisă și desenată - elaborată de către proiectant s-a specificat foarte clar necesitatea ca toate materialele folosite să aibă certificate de calitate și să fie agrementate tehnic, conform cerințelor din Legea nr. 10/1995, art. 11-12, privind calitatea în construcții, cu modificările și completările ulterioare, mai precizează Primăria.

Caietele de sarcini, parte integrată a documentației de execuție, au prevăzut care sunt caracteristicile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească materialele ce urmează a fi folosite, modul în care acestea se montează, personalul necesar pe care trebuie să-l dețină constructorul pentru realizarea acestor lucrări, documentele necesare pe care trebuie să le prezinte executantul, astfel încât aceste materiale să fie acceptate.

Etichete: blocuri reabilitate termic Bucuresti, blocuri reabilitate termic sectorul 1, reabilitare termică, reabilitare termica Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h