Câte greșeli pot fi într-un document de 9 rânduri? Răspunsul, la Ministerul Tineretului și SportuluiGraba lasă loc de greșeli, dacă analizăm documentele oficiale ale unor instituții publice din România. Într-un document de câteva rânduri, care prezintă ordinea de zi a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret pentru joi, 3 septembrie, găsim nu mai puțin de 9 greșeli.

Cătălin Dumitru, consilier în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, a transmis joi un document către organizațiile de tineret din România, în care prezintă ordinea de zi a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret.

În imaginea postată pe contul său de pe o rețea de socializare, Vlad Cherecheș, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), se observă cum documentul conține nu mai puțin de 9 greșeli, într-un document de numai 9 rânduri. Totodată, se poate observa cum documentul este scris fără diacritice.

Click pe imagine pentru mărire

Foto: Facebook - Vlad Cherecheș

„Câte greșeli poți avea într-un document de 9 rânduri? Tocmai am aflat... Așa arată un document transmis de un consilier din Ministerul Tineretului Si Sportului, Cătălin Dumitru pe numele său, prin e-mail, către organizațiile de tineret din țară. Așa știe o instituție publică a statului român să comunice în limba română, a cărei zi tocmai ce am celebrat-o... Diacriticele probabil că sunt opționale în acest minister, iar acordul substantivelor în funcție de caz a fost o lecție prea grea în școala generală. Dacă mai spun ceva și de literele în plus sau în minus voi fi acuzat de rea intenție, așa că mă abțin... Trăiască meritocrația!”, a scris Cherecheș pe Facebook.

Și fata cu portavocea a reacționat, tot pe Facebook: „Că ministerele sunt pline de incompetenţi de la miniştri până la angajaţi ştim cu toţii. Ştim şi că la concursuri se scot posturi cu dedicaţie unde iese câştigător cine trebuie. Mai ştim şi că un băiat/fată care a ştiut ce fund să pupe va avea un loc călduţ în aparatul administrativ. Şi atunci avem în poza de mai jos rezultatul. Cică domnul Consilier din Ministerul Tineretului si Sportului s-ar fi scuzat că avea programul în limbă prestabilită. Mă gândesc că s-o fi băgat GRAPINIzer prin ministere că altfel nu-mi explic”, a scris Andreea Petruț.

Etichete: Andreea Petrut, anosr, Catalin Dumitru MTS, Ministerul Tineretului şi Sportului, MTS, Vlad Chereches

0/1 COMENTARII
dsada
03 sep 23:07
+0
VOTURI
-0
Pai raspunsul il aveti daca va ganditi cum sunt angajati acesti "consilieri"...ca la TVR sau Romatsa...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h