Câte maşini electrice sunt în România. VEZI MĂRCILEMasinile electrice nu sunt prea raspandite in Romania. O demonstreaza evidentele Registrului Auto Roman (RAR) care arata ca in Romania sunt inregistrate mai putin de 50 de astfel de vehicule. 

Cate masini electrice sunt in Romania. VEZI MARCILE (Foto hotnews.ro)
Câte maşini electrice sunt în România. VEZI MĂRCILE (Foto hotnews.ro)

Din 2010 incoace s-a vorbit mult despre masinile electrice si despre viitorul lor, insa ele nu au devenit raspandite, lucru normal daca tinem cont de autonomia de sub 150 km si de preturile care trec in cele mai multe cazuri de 30.000 euro.

Datele furnizate de RAR catre HotNews arata ca in total sunt 44 de masini electrice, dintre care 28 ale Renault Fluence Z.E., ceea ce nu este de mirare daca tinem cont ca francezii testeaza astfel de masini la centrul tehnic RTR din Titu si le incarca la statii instalate de Schneider Electric.

In total sunt si cinci Mitsuibishi i-MiEV, model construit de japonezii care fac si Citroen C-Zero (din care in tara exista doua exemplare). In datele RAR exista si doua unitati Nissan Leaf, cel mai bine vandut model electric din piata mondiala, cu circa 50.000 de exemplare in doi ani. Desi Leaf e cel mai bine vandut pe plan mondial, acest prim loc e ocupat cu numai 50.000 de unitati in aproape 30 de luni, in conditiile in care pe plan mondial se vand anual peste 50 milioane de autoturisme cu motor conventional.

Etichete: masini electrice, realitatea

0/2 COMENTARII
Alex
04 Sep 08:55
+0
VOTURI
-0
Cum merge proiectul pentru auto incarcare? Este gata ?
NICU CIOBANU
08 Apr 08:08
+0
VOTURI
-0
Buna
Am studiat un pic masina electrica si am ajuns la concluzia ca poate functiona in regim de perpetum mobile .
In cateva cuvinte fara a mai fi nevoie sa incarcam acumulatorii la priza de 220/230 v,intru-cat pot proiecta o auto incarcare

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE