Câte MINUTE faci dacă MERGI pe jos între STAŢIILE de METROU din BUCUREŞTIHarta de mai jos prezintă distanţa în minute dintre staţiile de metrou din Bucureşti, în cazul în care alegi să mergi pe jos. Astfel, cea mai lungă distanţă pare să fie între staţia Aurel Vlaicu şi Aviatorilor, adică 30 de minute, în timp ce între Pajura şi Parc Bazilescu sunt necesare doar 6 minute. 

Fiecare dintre noi ne-am întrebat de multe ori dacă o anumită distanţă nu poate fi parcursă mai repede pe jos decât cu metroul, tramvaiul sau maşina. Harta de mai jos, disponibilă pe nonstopBucureşti arată câte minute faci dacă alegi să mergi pe jos între staţiile de metrou.

CLICK PE HARTĂ PENTRU MĂRIRE

Metroul bucureștean este printre cele mai folosite sisteme de transport în comun din România. A fost inaugurat pe 19 decembrie 1979 cu deschiderea Magistralei 1 și începutul circulației între stațiile Semănătoarea și Timpuri Noi. Sistemul este complet electrificat și constă din patru magistrale. Se află aproape în întregime la subsol, unica stație situată la suprafață fiind Berceni.

Citeşte şi Singurul loc din Bucureşti în care METROUL iese la suprafaţă FOTO&VIDEO

Reguli de calatorie Metrorex

 1. Este interzisa asteptarea trenului de metrou dincolo de banda de siguranta marcata la marginea peronului.
 2. Calatorii care coboara din trenul de metrou au prioritate fata de cei care urca.
 3. Sunt interzise urcarea si coborarea calatorilor in si din tren dupa anuntul de avertizare a inchiderii usilor. Metrorex nu va fi responsabila sub nici o forma de eventualele accidente produse datorita tentativei de trecere prin usile trenului dupa efectuarea anuntului de avertizare a inchiderii usilor.
 4. Este interzisa sprijinirea calatorilor in timpul mersului trenului de usile de acces. Se recomanda sa se foloseasca in acest scop barele sau manerele de sprijin.
 5. Nu se recomanda stationarea calatorilor in zona burdufurilor de comunicatie intre vagoane, acestea fiind destinate deplasarii in tren.
 6. Este strict interzisa actionarea semnalului de alarma fara motiv. Orice abuz va fi pedepsit.
 7. In cazul in care este sesizata functionarea anormala a vagonului sau o degajare de fum, se va actiona sistemul de alarma cu interfon si se vor astepta instructiunile personalului de conducere a trenului de metrou.
 8. In cazul opririi trenului intre statii, calatorii trebuie sa astepte plecarea trenului sau recomandarile personalului de conducere a trenului.
 9. Dupa oprirea trenului la peron, pentru deschiderea individuala a usilor de acces in cazul trenurilor echipate cu acest sistem, apasati butonul local de comanda amplasat in zona mediana a usii.
 10. Urcarea si coborarea calatorilor care transporta carucioare pentru copii sau al calatorilor in scaune rulante se va face obligatoriu pe la prima usa in sensul de mers al trenului.
 11. 11. In cazul in care este observat un obiect suspect sau abandonat, calatorii sunt rugati sa alertele de urgenta personalul Metrorex sau orice agent de politie sau de paza, sa se indeparteze si sa nu atinga obiectul respectiv. Este ilegala introducerea oricarui obiect periculos in statiile sau trenurile de metrou.
 12. 12. In timpul cat se afla in incinta metroului calatorii sunt obligati sa aiba in posesie o legitimatie valabila de calatorie. Contravenientii vor fi sanctionati conform Legii nr. 150/2005.

Citeşte şi: TRAMVAIUL 41, DEVIAT TIMP de 5 LUNI pentru construcția MAGISTRALEI 5: Impactul va fi foarte mare

Etichete: harta metrou, mers pe jos, mers pe jos bucuresti, metrou, staţii metrou

0/4 COMENTARII
PREZIOSO
07 Jul 19:18
+0
VOTURI
-0
Da, asa e. N-am vazut, e vina mea :)
qwert
07 Jul 14:51
+0
VOTURI
-0
astia au pus statia eroii revolutiei in mijlocul parcului tineretului
Ciprian
07 Jul 11:59
+0
VOTURI
-0
....pai 30 e mai mare decat 29 nu? Intre Aviatorilor si Aurel Vlaicu!
PREZIOSO
07 Jul 11:23
+0
VOTURI
-0
Intre Crangasi si Basarab sunt 29 minute, cel putin asa rata harta. Deci, asta e cel mai lung timp

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE