Catedrala Neamului: turlă zgârie-nori, săli polivalente şi apartamente VEZI PROIECTULCatedrala Mantuirii Neamului se afla amplasata pe un teren in suprafata de 110.000 metri patrati
Catedrala Mântuirii Neamului se află amplasată pe un teren în suprafață de 110.000 metri pătrați

Potrivit autorizaţiei de construire, catedrala neamului se va desfăşura până la 16 metri sub pământ, dar va atinge 100 de metri înălţime deasupra cotei zero.

B365.ro vă prezintă în exclusivitate funcţiunile complete ale catedralei Mânturii Neamului, aşa cum rezultă din documentaţia aprobată de autorităţi pentru amplasamentul situat la intersecţia dintre Calea 13 Septembrie şi str. Izvor.

- Subsol 2 (cota minus 16 metri): sală polivalentă ce poate fi folosită, potrivit reprezentanţilor Patriarhiei, activităţilor misionare, catehezelor şi ca spaţiu pentru conferinţe sau agape. Sala polivalentă de 1.684 mp poate funcţiona şi ca paraclis, în partea estică fiind amplasat un altar, cu dimensiunea de 117,7 mp. Tot la 16 metri sub pământ vor funcţiona altarul, sala de consiliu şi mai multe cripte

- Subsol 1 (cota minus 11 metri): sală polivalentă  de 2.307 mp, structurată în trei nave, spaţiile fiind separate prin pereţi "mişcători". La acelaşi nivel vor mai fi amplasate cripte, un cabinet medical, spălătorul de vase şi depozitele de mobilier

- Demisol (cota minus 6,8 metri): expoziţie cu vânzare de icoane şi veşminte, chiliile, garderoba şi vestiarul personalului, o autoservire cu cafenea şi bufet plus bucătărie

- Parter: aici vor funcţiona pridvorul, pronaosul, naosul şi altarul principal

- Cota plus 9 metri: balcoanele pentru corişti şi galerii

- Cota plus 36 metri: aici se vor găsi muzeul de valori şi săli de expoziţii

- Cota plus 42 metri: sala de consiliu şi galerii

- Cota plus 47,5 metri: şase turle identice

- Cota plus 51 metri: şase turle identice, sală de consiliu şi apartamente

- Cota plus 54,5 metri: sală de consiliu şi apartamente

- Cota plus 56 metri: expo galerie

- Cota plus 62 metri: spaţii tehnice

- Cota plus 95 metri: lanternou (acoperiş prevăzut cu numeroase ferestre), belvedere.

Pentru exteriorul catedralei, prelaţii au propus placaje cu piatră naturală de culoare deschisă, ferestre cu vitralii şi acoperiş cu tablă de cupru aurie. Interiorul construcţiei va beneficia de elemente decorative cu caracter special, iar pardoselile vor fi din granit, având motive decorative deosebite.

Patriarhul Daniel: "Catedrala nu va fi nici mică, nici mare, nici ieftină, nici scumpă"

Vizibil din orice punct al Capitalei, lăcaşul de cult va cost aproximativ 400 milioane de euro. O parte din bani provin din colecta naţională la care au contribuit inclusiv administraţiile publice locale. De exemplu, Primăria Sectorului 2, condusă de primarul Neculai Onţanu de la UNPR, s-a  dovedit a fi unul dintre cei mai generoşi contributori, alocând suma de 10 milioane lei anul trecut. Guvernul a contribuit, de asemenea, în acest an cu suma de 10 milioane lei.

Reprezentanţii Patriarhiei Române şi-au propus ca edificiul să poată adăposti 5.000 de enoriaşi, dimensiunile lăcaşului de cult fiind impresionante: 100 de metri înălţime, 120 de metri lungime şi 70 de metri lăţime, terenul aferent fiind în suprafaţă de 11 hectare.

"Catedrala Mântuirii Neamului nu va fi nici mică, nici mare, nici ieftină, nici scumpă, ci, sperăm, un simbol al sufletului românesc în rugăciune înălţătoare la cer", a declarat, de multe ori, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel când a descris proiectul.

Chiar dacă ideea construiriii unei catedrale a neamului a pornit încă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, piatra de temelie a fost pusă pe Dealul Arsenalului abia pe 29 noiembrie 2007. Lucrările edificiului au început, în mod oficial, pe 15 decembrie 2010, slujba de inaugurare a lăcaşului de cult urmând să fie făcută în anul 2015, potrivit planurilor Patriarhiei Române.

Vezi aici cum va arăta la final.

Etichete: apartamente, cafenea, Catedrala Mântuirii Neamului, Patriarhul Daniel, Sala Polivalentă, Sectorul 5

0/4 COMENTARII
Tarzan
13 nov 16:49
+0
VOTURI
-0
in romania sunt peste 18000 de biserici mai putin de 500 de spitale si mai putin de 5000 de scoli.
copii nu au ce manca, nu au cu ce se inbraca si scolile cad pe ei. profesorii care nu au plecat in afara
din cauza salariilor, nu sunt toti calificati si foarte prost platiti.
de ce sa ajutam noi spitalele care se inchid sau scolile care cad. hai sa facem o biserica cat 25 de scoli si 25 de spitale inpreuna sa vada straiini ca o tara plina de curve, interpoli si betivi are unde sa fie iertati
o tara plina de idioti, cel putin cei care sustin asa proiect care risipa bani aiurea pe o biserica de fite
de fapt fitele sunt la moda in tara lui stefan cel mare. totul e fals, mizerie peste tot. in tara asta
au ramas doar politicieni, interpolii, copiii celor care culeg fructele eoropei, si batranii care se vand
pentru o paine ori o galeata pe care scrie USL.
Un roman
12 nov 21:34
+0
VOTURI
-0
Bagamias toată p..a în toată biserica ortodoxa româna si in morții prea fericitului Daniel . Sunt o gasca de popi burtosi, hoti, turnatori la securitate si homosexuali notarii, comisii si negativ. Tot râul din societatea românească sa adunat in biserica, care este condusă de niște Nemernici.
CHIRITA CALIN CATALIN
12 nov 12:11
+0
VOTURI
-0
Foarte bine ca insfarsit se face CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI.Cei care criticati probabil ca sunteti arhitacti care nu ati castigat proiectul sau constructori suparati ca Edifcia a castigat licitatia.Acest proiec dorit d toate generatiile de la inceputul sec.XX, abia acum se realizeaza.Cei care aveti nivelul de cultura sa o comparati cu palate.... va recomand sa mergeti in Ucraina,Rusia
Tony Popescu
12 nov 04:18
+0
VOTURI
-0
Este mai mult decat util sa se citeasca cu atentie comentariile. Se poate selecta usor cine este cu adevarat un patriot roman, si cine sunt cei in slujba celor ce ne tot denigreaza tara si majoritatea populatiei, reprezentata din mai bine de 85% romani ortodoxi. Cei care se pot conecta cu banda lui Petrica Roman (ce cu buna stiinta si cu ordine din afara a distrus economia Romaniei), cauta sa slabeasca Biserica noastra Ortodoxa, ce reprezinta un pilon major in planurile lor marsave de distrugere a Romaniei.
Titlul ar fi trebuit sa se refere la romanii americani.
Deasemeni se uita sa se mentioneze ca cele mai multe spatii de cazare vor fi ocupate de pelerini, iar in cadrul complexului se va infiinta si un centru major se asistenta medicala si sociala. Heliportul va putea fi utilizat si pentru transporturi medicale de urgenta, nu numai pentru vizite protocolare.
the arhchitect
11 iun 23:29
+0
VOTURI
-0

ca si arhitect absolvent de arhitectura parerea mea este ca viitoarea catedrala arata oribil d.p.d.v. arhitectural.

in sec XXI se construieste in stil sec XIX.

o a doua casa a poporului as zice eu..prost gust.

ordinul arhitectilor ar trebui sa se sesizeze si sa organizeze un concurs international la care sa participe arhitecti adevarati si nu ingineri sau arhitecti de 2 lei.

membii BOR ar trebui sa mai rasfoiasca un album de arhitectura..sunt nenumarate exemple de biserici care respecta regulile cultelor respective dar care arata decent si care se integreaza armonios in peisaj.

O sa vedem din nou siruri intregi de balustri si cupole poleite cu aur (un fel de palat tiganesc mai mare si mai urat)

Marin P.
08 iun 12:50
+0
VOTURI
-0

Nu stiu ce stire mai este si asta si de ce se insista pe doua lucruri:

- numele este evident ca ar trebui sa fie cel pe care-l folosesc majoritatea romanilor pentru acest bordel cu crucifix adica Catedrala Rusinii Neamului, alaturi de cealalta rusine Palatul Parlamentului;

- nu intamplator amandoua sunt opera aceluasi mafiot Badea Petre cu trustul Aedficia Carpati mostenit de la elena ceausescu cand la revolutie a cazut din patul ei direct in capitalism;Constructia este un alt monument al megalomaniei, un strigat de rusine al unui popor saracit de evadatii din epoca de aur care au pus stapanire pe tot ce este legat de fiinta si destinul nostru.

In acest tinut al faradelegii, proclamat in sfarsit oficial la Burxelles si in urma proclamatiei din dosul Cotrocenilor, primul stat mafiot din Europa, generalul Badea Petre, progenitura elenei ceausescu, si-a subordonat in ultimii 20 de ani cam tot ce tine de putere, ban si de destinele noastre.

Prin "metode specifice" si prin structurile transferate din epoca de aur Badea Petre este pe cale, intocmai cum descria sau avertiza in anii 90 Sorin Rosca Stanescu sa controleze integral aceasta tara, sa transforme defintiv si irevocabil - cum ar spune soldatii sai din justitie Elena Ursulescu, Minodora Condoiu, Bordea, Costiniu, Jipa, Roxana Popa, Gherta Constantin, Elisabeta Rosu, Raducanu Andreea si multi altii - visul elenei ceausescu in realitate si statul de drept roman in primul stat mafiot oficial declarat astfel la Consiliul Europei.

Ca pe Badea nu-l mai poate opri nimeni este clar, ministrii, procurori de cel mai inalt nivel, judecatori, politicieni cu duiumul sunt in solda lui si-si primesc tainul sau pumnul in gura luna de luna fiecare dupa merit; ce ne face insa pe noi astia multi si proscrisi sa nu ne oprim in a ne apleca, a ne da pantalonii jos in mijlocul drumul si in a-l invita pe acest Badea si inca vre-o 20 ca el sa ne tot violeze fizic, psihic, moral, sa ne infesteze destinul si sa ne faca sa ne fie rusine nu numai ca suntem romani ci si ori de cate ori iesim dintr-un avion romanesc, dintr-o masina cu numere de romania sau cand in strainatate fiind ne este frica sa nu ne scape vre-un cuvant romanesc. Despre toate acestea nu se spune nimic in schimb ni se tot repeta ce mareata e Biblioteca Nationala, Muzeul de Arta Contemporana, Teatrul National, Palatul Victoria, sediile neterminate si scufundate ale STS-ului si a altor "servicii", Palatul Justitiei si in curand cel mai mare tun la adresa saraciei si credintei noastre Catedrala Rusinii Neamului. Toate santierele patriei au fost "incredintate" in ultimii 15 ani exclusiv acestei organizatii si asta spune tot despre fiecare ministru, Presedinte sau decident din regimurile ultimilor 15 ani si despre contributia acestora la ingroparea statului de drept roman si inaugurarea in acelasi loc Catedrala Rusinii Neamului de Sarantoci a Statului Mafiot Roman.

petre cel pios
07 iun 23:45
+0
VOTURI
-0

Daca acum se estimeaza ca va costa 400 milioane euro sunt convins ca pretul final va fi peste 1 miliard (din banii nostri evident).Ca sa nu mai spun ca intretinerea anuala a monstruozitatii va mai papa vel putin 10 milioane de euro, tot din banii nostri.Sa va inghita iadul, popi nesimtiti si nesatui!!!

prostoevski
07 iun 16:51
+0
VOTURI
-0

unde as putea protesta impotriva acestei constructii? ba mai mult decat atat, toti banii care i-au fost alocati i-as dori distribuiti catre spitale (renovare/achizitie medicamente/plata personal medical). multumesc anticipat.

Adamica
17 iun 09:08
+0
VOTURI
-0

Tocmai asta e problema! Degeaba protestam si degeaba spunem "nu"! Important e cum functioneaza alianta dintre stat, capital si biserica... adica peste capul nostru. Catedrala e un indicator foarte bun al modului in care democratia NU functioneaza

Elena
07 iun 16:44
+0
VOTURI
-0

Si eu cred ca este o initiativa buna. Suntem totusi a doua biserica ortodoxa dupa cea rusa si daca mergem la Moscova, Belgrad, Atena, chiar si Sofia, vedem catedrale ortodoxe care iti taie rasuflarea. Noi romanii de ce sa nu avem o catedrala reprezentativa si cu care sa ne mandrim? De de doar vecinii nostri mult mai mici?

misuro28
07 iun 16:15
+0
VOTURI
-0

O singura problema: Europa civilizata nu si-a construit cladirile impozante in secolul XX sau XXI flamanzindu-si populatia. Nu-s bani de medicamente, dar guvernul varsa bani cu nemiluita intr-o catedrala. E inadmisibil. Si apropo de Europa, statele Europene n-au platit constructia de catedrale. Biserica si le-a construit singura. De ce sa plateasca catolicii, protestantii sau musulmanii cetateni romani o catedrala pentru Ortodoxi?

rezidentialex
07 iun 15:40
+0
VOTURI
-0

de ce proiectul sa nu includa si un mall!? musai cu multiplex!

ca sa fie un proiect imobiliar cat mai complex... cu sanse cat mai mari de succes

self
07 iun 15:01
+0
VOTURI
-0

Eu cred ca aici e vorba de competitie; de ce? pai sa explic: Daca Ceausescu a facut casa republicii , de ce sa nu faca si "popimea Romaniei"ceva macar la fel de "maret", e vorba de "marime" pana la urma

Pardaf.ro
07 iun 14:42
+0
VOTURI
-0

http://pardaf.ro/2011/05/26/cand-religia-ucide/

Helmut
07 iun 13:58
+0
VOTURI
-0

Mănăstirea Voroneţ e mult mai mică, mult mai modestă, dar mult mai valoroasă, mai frumoasă şi mai cunoscută decât buboiul ăsta numit Catedrala Mântuirii Neamului (de parcă Dumnezeu are nevoie de asta ca să se uite la noi). În plus, ruşine primăriilor şi Guvernului pentru că au contribuit cu bani publici la treaba asta. Dacă se simţeau aşa de milostivi, trebuiau să dea din buzunarul lor, nu din al meu. Să dea Boc, să dea Onţanu din contul lor personal, dar cum ăştia consideră visteria ţării ca pe a lor, nu mă miră nesimţirea. Cum şi-au permis din banii mei să dea pentru urâţenia asta grandomană ?! Casa Poporului mi se pare mai reuşită dpdv arhitectural, dar la fel de de-prost-gust... O porcărie, mă bucur nespus că am plecat din Ro şi sper să nu mă mai întorc...

otilia
07 iun 13:33
+0
VOTURI
-0

Indiferent cat de religios sa fii, asta este JAPCA, nu ajuta enoriasii sau poporul cu nimic, decat cu saracirea lui. Prostii, vor merge sa se roage sa le dea Dumnezeu ce nu sunt ei in stare sa-si faca, macar minte sa le dea. Ce preoti sunt acestia, care se gandesc numai la ei, sau mai bine zis la bani?????Tara arde, baba se piaptana.

kzoli
07 iun 13:20
+0
VOTURI
-0

Neamul moare de foame si VOUA va pasa numai de CATEDRALA ....

alex
07 iun 13:04
+0
VOTURI
-0

Sunt dezamagit. Este una dintre cele mai mici catedrale patriarhale ortodoxe. Cele din Serbia, Bulgaria, Rusia si Ucraina sunt mai inalte decat asta a noastra.

Geo
07 iun 13:03
+0
VOTURI
-0

Fu#ing scumbags. I6diotii dr@acului. Farisei nenorociti. Cea mai mare prostie megalomanica de la casa poporului incoace. Ne mor copii de foame prin orfelinate baaaaaa. De ce nu faceti ceva pentru ei? Rugati-va de acasa daca vreti dar nu stricati banii pe asa ceva. Jeg@silor. Imi aduc aminte de o discutie in care un preot din asta ret@rd se lauda cuiva cat de mare va fi biserica facuta in satul lui. Cand a spus cat de mare va fi turla, cineva l-a intrebat sec: "Nu va temeti ca va apropiati prea tare de Dumnezeu"?!?!?

bob
07 iun 12:46
+0
VOTURI
-0

In primul rand mantuirea nu este colectiva,nu inseamna ca daca construim cea mai mare biserica,Il obligam pe Dumnezeu sa ne ia in Rai. ,,Nu orisicine Imi zice DoamneDoamne va intra in Imparatia cerurilor,ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri,,spunea Isus.Iar credinta nu se masoara in cat de mare e catedrala.Iar banii folositi puteau fi folositi cu saraci,batrani,orfani.E exact ca in pilda cu samariteanul.Un preot fariseu l a vazut pe omul batut de hoti,dar nu l a putut ajuta pt ca,spunea el ,,Ma duc sa fac lucrarea Domnului,,.oare nu era asta lucrarea Domnului?

Banica
07 iun 12:57
+0
VOTURI
-0

FOARTE BUN EXEMPLU. FELICITARI

Doc
07 iun 12:39
+0
VOTURI
-0

E penibil! Si e contrar si tradititiei crestinesti romanesti.

Contrar oricarui bun simt...Tara are atat de multe nevoi. Iar cred ca bisericile nu sunt deloc o prioritate.

Penciu Ioan
07 iun 12:20
+0
VOTURI
-0

In Romania sint 18000 de biserici ortodoxe si 400 spitale .Sa va fie rusine. FAKE PRIEST

Mihai
07 iun 12:08
+0
VOTURI
-0

Abia astept sa se finalizeze lucrarea. o sa arate splendit si o sa fie un punct de atractie pentru romani. Celor care sunt impotriva, va spun ca daca nu era Biserica, romanii nici macar nu existau ca natie. Ea a fost singura care i-a tinut uniti. Pacat ca acum sunt multi care se numesc romani si dau cu noroi in mosii si stramosii lor care au murit in batalii, razboaie doar ca noi astazi sa fim liberi... Studiati intai istoria neamului si pe urma sa comentati

Banica
07 iun 12:56
+0
VOTURI
-0

Revino-ti, deschide ochii si nu mai trai in trecut.

Andrei
07 iun 13:04
+0
VOTURI
-0

Cred ca faci o confuzie intre credinta si biserica, nu e acelasi lucru. Romanii au fost uniti de credinta, iar biserica de-a lungul istoriei in Romania a avut, pe langa rolul de lacas de cult, si rol de scoala, bibioteca, loc de refugiu in caz de razboi, spital, loc de cultura. Astazi nu mai are decat rol de lacas de cult si afacere. Biserica de astazi, vorbesc ca institutie, nu are absolut nicio legatura cu biserica de acum 100-200 de ani. Crezi ca este normal ca manastiri si biserici vechi de sute de ani se prabusesc din cauza ca nu sunt consolidate, spitale la fel, copii care nu au ce manca, cu ce se duce la scoala de ce biserica nu ii ajuta pe credinciosi cum predinte ca face ci in schimb investeste 400 milioane euro pentru o cladire a carei singure utilitate este de a aduce alti bani. Nu are nici valoare arhitecturala, nici istorica nimic.

dan
07 iun 11:58
+0
VOTURI
-0

Patriarhul Daniel: “Catedrala nu va fi nici mică, nici mare, nici ieftină, nici scumpă” asta e un comnunist idiot. Cum ar arata o catedrala mare si scumpa daca asta nu este asa?

Bucurestean
07 iun 11:43
+0
VOTURI
-0

Arhitectul si clientul care au facut aceasta oroare ar trebui impuscati. Si cu asta cred ca am spus tot...

Alexandru Bajdechi
07 iun 11:35
+0
VOTURI
-0

******-** **** in catedrala voastra de popi nenorociti care ****** de la popor

f.e.d
07 iun 10:44
+0
VOTURI
-0

degeaba stam de taina aci, aia isi vad de treaba si noi ramanem cu vorbele si cu burta goala. macar stim una si buna, dupa 21 de ani e tot vina comunistilor pentru ce ni se intampla, si peste 50 de ani tot nicolae va fi marele nemernic, nu-i asa?

constantin
07 iun 10:41
+0
VOTURI
-0

IN SGFARSIT.ROMANIA MERITA SA AIBA O ASEMENEA CATEDRALA.STATI LINISTITI NU O SA UIMEASCA.DUCETI-VA MAI ALES LA RUSI,UCRAINENI,SARBI CHIAR SI VEDETI ACOLO CE CATEDRALE.CHIAR POPORUL ROMAN MERITA DEMULT ASA CEVA.ESTE FOARTE BINE.SUNT DE ACORD

f.e.d
07 iun 10:45
+0
VOTURI
-0

da-ti foc in gatu ma-tii constantine

dan
07 iun 11:55
+0
VOTURI
-0

esti un prost pacalit de biserica. pacat ca sunt multi ca tine. credinta nu are nici o legatura cu biserici de sute de milioane de euro.

Sfântu Petru si Treimea
07 iun 12:48
+0
VOTURI
-0

Daca ai fi cunoscut ceva cifre arabe ( si nu caractere chirilice ) din tarile pe unde zici ca ai vazut asa ceva , ai fi aflat matale ca acele biserici au fost construite acum vreo 500 de ani.

Sper ca pentru tine si altii la fel ,sa coste biletul de intrare in Catedrala.

paradoxx
07 iun 10:39
+0
VOTURI
-0

sa-i pish in freza de ortodocsi. unde e piosenia in magaoaia asta de cladire? de altfel toti il injura pe ceausescu pentru casa poporului ca e mare si mai stiu io ce...da enormitatea asta tehnica pentru ce masa-n cur o fac astia? de ce nu se duc in padure sa se roage si sa faca conferinte,ca doar dumnezeu e pretutindeni? urlam de foame da macar se aude cu ecou ca e biserica mare.... hai pa-pa si aleluia

violeta
07 iun 10:09
+0
VOTURI
-0

Merita sa disparem ca natie. Nu credeam sa o rostesc vreodata,dar m-am saturat de Romania. Pacat.

viorel
07 iun 10:49
+0
VOTURI
-0

Stai linistita ! Patapievici (ICR) te-a desfiintat deja si ca natie si ca tot ce vrei !(emilia-corbu.b_l_o_g_s_p_o_t_.com/2011/06/romania-medievala-un-scandal-in.html

Teodosie Moceanu
07 iun 10:02
+0
VOTURI
-0

"Catedrala maintuirii popilor", asta ar fi numele potrivit pentru monstruozitatea ce probabil va fi construita din bani publici. Pentru ce e nevoie de o asemenea constructie megalomanica? Credinta nu se masoara in numarul si dimensiunea bisericilor. Ortodoxismul romanesc, cam de 18-20 de ani, nu mai are legatura cu nici un fel de credinta adevarata in Hristos. A devenit o afacere a unor mafioti imbracati in fir de aur si cu crucea in mana, numiti "popi". Daca ar reveni Hristos pe pamant, ar sterge de pe fata pamantului aceasta religie anticrista si pe "angajatii" ei. Dar nu mai revine, asa ca suntem obligati prin lege sa finantam din banii nostri, initiativele schizofrenice ale unor sefi mafioti din varful ortodoxismului.

ilie daniel
07 iun 09:35
+0
VOTURI
-0

Sunt scarbit si dezamagit... Hristos a fost tamplar si a avut un trai simplu si lipsit de lux, clerul nu are nicio treaba cu credinta ci doar cu escrocheria...

Banica
07 iun 09:16
+0
VOTURI
-0

Patriarhul Daniel: “Catedrala nu va fi nici mică, nici mare, nici ieftină, nici scumpă”400 milioane de euro ?? Va fi opulenta si de prost gust.

Sunt manastiri vechi de sute de ani care trebuie sa fie renovate.

Sunt case de copii, case de batrani care nu au fonduri destule si nici conditii omenesti pentru a trai.

Chiar isi are rostul o asemenea cladire? Contribuim non-stop la biserici, ni se cer bani pentru diferite evenimente, sub pretextul ca 'trebuie sa punem si noi o caramida pentru biserica', inchidem ochii la tot felul de scandaluri legate de preoti. Pentru ce ? Pentru ca suntem credinciosi ?

Inainte de toate, suntem prosti si naivi si meritam tot ce ni se intampla..

razvar
07 iun 09:12
+0
VOTURI
-0

Faptul ca natia asta inchide spitale si le subfinanteaza pe restul in timp ce construieste mauzolee spune totul despre cat de limpede gandim si cum ne ordonam prioritatile.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE