Catedrala Mântuirii Neamului va avea 42 de cripte, patru buncăre antiatomice şi un muzeuCatedrala Mântuirii Neamului va avea două săli polivalente, dotate cu altare, care vor funcţiona ca biserici, 42 de cripte, patru buncăre antiatomice, un muzeu al creştinismului şi diverse spaţii pentru comunicare media.

Catedrala Mantuirii Neamului
Catedrala Mantuirii Neamului

Catedrala Mânturii Neamului depășește deja 40 de metri înălţime şi 40 de milioane de euro, în facturi. Peste doi ani va fi mai înaltă decât Casa Poporului. Ca să respecte termenul de finalizare impus de Patriarhie, cei aproximativ 400 de muncitori ai șantierului lucrează, fără întrerupere, şase zile din şapte, notează digi24.ro.

În ziua de 29 noiembrie 2007, Patriarhul Daniel a sfinţit crucea de temelie a Catedralei. Iar după doi ani şi jumătate a fost ridicat postamentul: o structură masivă din beton, în formă de cruce, construită într-o fundaţie săpată la 24 de metri adâncime.

Sub placa de la parter au fost proiectate două săli polivalente, dotate cu altare, care vor funcţiona ca biserici: una situată la 16 metri adâncime, iar cealaltă la 11 metri. În perimetrul de la subsol mai sunt construite 42 de cripte, patru buncăre anti-atomice, un muzeu al creştinismului şi diverse spaţii pentru comunicare media.

"Acesta este unul dintre cele patru adăposturi antiatomice impuse de legislaţia în vigoare. După cum puteţi vedea, ele sunt deja echipate conform legislaţiei. Tocurile uşilor sunt cuprinse deja în structura de beton a Catedralei," explică ing. Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a afirmat în septembrie că speră ca la 1 Decembrie 2018, Catedrala Mânturii Neamului să fie sfințită.

Etichete: Catedrala Mântuirii Neamului

0/1 COMENTARII
din diaspora
08 Oct 08:05
+0
VOTURI
-0
Nu cred ca trebuie sa existe un termen impus de finalizare . Astfel de lucrari unice necesita timp si rabdare pentru a deveni opere de arta . Sau PF Daniel nu doreste aceasta insusire pentru Catedrala romanilor (nu a Sa) ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE