CATEDRALA NEAMULUI. Patriarhia vrea întâlnire cu trupa TAXI, după scandalul piesei "Despre smerenie"CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Patriarhia Română a anunţat, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, că intenţionează să organizeze o întâlnire cu membrii trupei TAXI, care a lansat recent melodia-manifest "Despre smerenie", pentru a le face cunoscute acestora utilităţile Catedralei Mântuirii Neamului. „Personal, cred că respingerea unui asemenea proiect se datorează unei insuficiente cunoaşteri, e un reflex să respingi ceva ce nu cunoşti”, a precizat oficialul Patriarhiei. 

CATEDRALA NEAMULUI.Patriarhia vrea intalnire cu trupa TAXI,dupa scandalul melodiei "Despre smerenie"
CATEDRALA NEAMULUI.Patriarhia vrea întâlnire cu trupa TAXI,după scandalul melodiei "Despre smerenie"

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susţine că ar fi oportună o întâlnire cu membrii trupei Taxi şi ceilalţi artişti care apar în piesa "Despre smerenie" pentru a le prezenta acestora utilitatea Catedralei Mânturii Neamului, oficialul precizând că pe niciunul dintre aceştia "nimeni nu îi suspectează de rea credinţă".

„Eu m-am gândit să vorbim cu cei din trupa Taxi, n-am făcut-o încă, dar consider că ar fi oportună o întâlnire cu aceşti oameni pe care nimeni nu îi suspectează de rea credinţă, niciodată nu a fost vorba despre asta la nivel oficial. (...)Personal mă gândesc la asta şi sper să reuşesc să organizez o asemenea întâlnire. Ar fi foarte bine dacă ar dori să fie prezenţi lângă această Catedrală, să o vadă şi, poate, să-şi reconsidere imaginea în legătură cu acest proiect. Repet, cred că aceşti oameni nu au avut acces, nici timp şi poate nici curiozitatea de a se apleca asupra unui asemenea proiect", a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române care a adăugat că viitoarea Catedrală Naţională este o necesitate liturgică, de ordin public, o utilitate socială, publică şi filantropică.

CITEŞTE ŞI Artiştii din clipul "Despre smerenie" au explicat care este mesajul piesei 

"Cei care sunt încă împotriva acestui proiect sunt oameni care se află la o distanţă a neînţelegerii de el", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei care a subliniat că toţi vizionează în imaginarul lor o Biserică foarte mare, eventual megalomanică, însă a explicat că aceasta va cuprinde un centru de diagnostic şi tratament, un muzeu al Creştinismului Românesc, centre de conferinţe, o cantină şi un cămin pentru pelerini etc.

VEZI AICI Cum arată acum CATEDRALA NEAMULUI şi în ce stadiu sunt lucrările. Imagini de pe şantier VIDEO

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI. Pe şantierul Catedralei Mânturii Neamului s-au făcut, în ultima vreme, progrese considerabile, anunţă responsabilii de lucrare. Astfel, constructorul înaintează conform graficului de execuţie, concentrând efectivul de muncitori în zona turlei principale. În prezent, se montează elemente din platforma de la cota +27 peste care se lucrează în mai multe zone.

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Trupa Taxi a lansat melodia-manifest "Despre smerenie" pe data de 8 aprilie, alături de 33 de personalităţi din lumea muzicii, a teatrului şi literaturii, printre care Dan Bittman, Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc şi Mircea Cărtărescu, stârnind un val de proteste pe rețelele de socializare.

"Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mântuirii Neamului românesc era gata. Iar eu m-am dus la catedrală de dimineaţă să-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am găsit. Sunt convins că era acolo, dar pur şi simplu nu l-am găsit eu, deşi l-am căutat până şi-n sălile polivalente, si în cele 12 lifturi, şi în parcarea subterană şi în spaţiile auxiliare. Nu l-am găsit, dar nu m-am mirat. Acolo totuşi e o suprafaţă de 11 hectare", sunt versurile de început ale piesei "Despre smerenie".

În urma scandalului din spațiul social, Grigore Leșe a precizat că vrea să fie să fie scos din videoclip, pentru că el credea că este vorba despre susținerea bisericilor din lemn, nu împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. Pe de altă parte, reprezentanții trupei Taxi au declarat că "domnul Grigore Leşe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie", înainte de a da curs invitaţiei de a filma."

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. De asemenea, solistul formației, Dan Teodorescu, a mai scris,pe pagina sa de Facebook, că nu își imagina că "un mesaj transmis cu atâta blândeţe poate provoca atâta agresivitate".

Patriarhia: Donaţiile pentru Catedrala Mântuirii Neamului au CRESCUT DE TREI ORI, după piesa Taxi

Patriarhia a anunţat că donaţiile pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului au crescut de mai bine de trei ori, de când a fost lansată noua piesă Taxi- Despre smerenie.


Etichete: Catedrala Mântuirii Neamului, despre smerenie, scabdal melodie manifest, taxi, trupa Taxi

0/2 COMENTARII
Cris
15 Apr 08:15
+0
VOTURI
-0
Patriarhia trebuie sa raspunda public de ce crede ca mantuirea poporului roman se poate gasi intr-un buncar de beton armat si de ca nu a folosit acesti bani pentru milostenie publica, spitale, scoli, centre de ingrijire batrni, cantine sociale, educatie copii saraci si altele similare.

Preafericitul trebuie sa iasa public, sa explice, de ce e nevoie de o noua Casa Poporului sub acoperirea de Catedrala a mantuirii neamului.
francisco goya
14 Apr 15:20
+0
VOTURI
-0
"Somnul ratiunii naste monstri."

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE