Câţi bani a plătit Primăria Sectorului 3 pentru "unicornul cu puţă" de pe Bulevardul UniriiStatuia unui unicorn, amplasată pe Bulevardul Unirii de Primăria Sectorului 3, a fost închiriată cu 300 de lei pe zi. Cum statuia a stat acolo 13 zile, plata totală pentru acesta a fost de 3900 de lei.

Mulți s-au întrebat cât a costat ultima năzbâtie a primarului Negoiţă de pe Bulevardul Unirii, dar și cine este autorul acestei statui care apare la diversele evenimente organizate în Sectorul 3. Conform răspunsului Primăriei Sectorului 3, închirierea statuii unicornului aflat pe Bld. Unirii a costat 3900 de lei (300 de lei pe zi).

Răspunsul Primăriei Sectorului 3, la solicitarea B365.ro

În urma solicitării dumneavoastră din data de 1 octombrie, Serviciul Relaţii cu Mass-media este abilitat să vă transmită următoarele răspunsuri: Statuia „Unicornul" a fost amplasată temporar de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 pe bulevardul Unirii nr. 61, în faţa sediului ANL, în perioada 22 septembrie-5 octombrie, când s-a desfăşurat programul cultural „Bulevardul Artelor"- ediţia I.
Statuia este închiriată de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 şi serveşte ca obiect decorativ în scenografia evenimentelor în aer liber. Unicornul este simbolul acestei instituţii, fiind prezent şi în imaginea de profil a acestei instituţii. Statuia „Unicornul" aparţine atelierelor Altax, iar închirierea se face pentru suma de 300 de lei (cu TVA inclus)/ziua de eveniment.

Bucureștenii au putut observa, cu ocazia inaugurării "Bulevardului Artelor" din Sectorul 3, statuia unui unicorn alb, mascul - dacă ne luăm după organele reprezentate în statuie (cu toate că vorbim de un animal mitic, despre al cărui mod de înmulțire nu se știu prea multe).  Unicornul este montat pe un soclu identic cu cel pe care se află Lupoaica, pe Lipscani.

Pietre "funerare" din marmură, tot pe Bulevardul Unirii

În apropiere de inorog, au fost instalate și câteva pietre de marmură, asemănătoare celor folosite la morminte.


Mai multe detalii, aici.

"Curcubeu" pe Bd. Unirii: Negoiță a montat pergole galbene, roz și mov

În urmă cu câteva luni, Primăria Sectorului 3 a pus, în cadrul lucrărilor de reamenjare a Bulevardului Unirii, o pergolă mov - lila, la intersecţia cu strada Lucian Blaga. Deşi această pergolă a fost intens criticată, în contextul în care culoarea ei nu are nicio legătură cu amenajarea realizată până în prezent, care s-a făcut în tonuri de maro şi roşu închis, pe Bd. Unirii au mai apărut alte pergole în culori ţipătoare, în apropierea Pieţei Alba Iulia.

Astfel, cei care ajung pe acest bulevard, în apropierea intersecţiei Bd. Unirii cu Str. Lucian Blaga, pot vedea, de la mare distanţă, mai multe pergole albe, două pergole mov-lila, o pergolă vopsită roz şi una de culoare galbenă. Mai multe detalii pot fi găsite AICI.

După ce a fost acuzat în repetate rânduri că a urâţit Bulevardul Unirii prin instalarea, iniţial, a unei pergole mov şi apoi a altora multicolore, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă (PSD), a inaugurat şi o piaţă a regiunilor României în cadrul evenimentului "Arte în stradă". "Piaţa regiunilor" cuprinde un ansamblu monumental reprezentând regiunile ţării.

A mai apărut un kitsch pe Bulevardul Unirii, lângă pergola mov. FOTO și VIDEO 

„Bulevardul Unirii este foarte important nu doar pentru Sectorul 3, ci pentru tot Bucurestiul si pentru toata Romania. Vreau ca acest bulevard sa devina un simbol, unul dintre locurile preferate ale bucurestenilor. Vreau sa multumesc, pentru sprijinul pe care ni l-a acordat, primarului general Sorin Oprescu, care ne-a dat voie sa ne ocupam de reamenajarea bulevardului Unirii. Vreau, deopotriva, sa multumesc atat arhitectului-sef al Sectorului 3, Stefan Dumitrascu, care a venit de fiecare data cu mine pentru a gasi cele mai bune solutii pentru acest bulevard, cat si consilierilor din Sectorul 3, care ne-au sprijinit in realizarea acestui proiect. Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc locuitorilor din zona care ne-au suportat cu santierul in ultimele luni", a declarat Robert Sorin Negoita, primarul Sectorului 3, la inaugurarea din iunie a "Pieței Regiunilor Unite", de pe același bulevard.

Etichete: Bulevardul Artelor, Sectorul 3

0/1 COMENTARII
vlad
16 oct 11:13
+0
VOTURI
-0
Nu stiu care e treaba cu luminile alea, dar eu le-am vazut mergand o singura data. S-au si stricat??? Daca tot le-au facut de ce nu le folosesc??? Inchiriatul unei statui este ceva nou pt mine :)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h