Câţi bani a strâns Nicuşor Dan din DONAŢII pentru campania electorală la alegerile parlamentareLiderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a declarat că pentru campania electorală la parlamentare partidul a reuşit să strângă doar 150.000 de euro din donaţii, faţă de 300.000 de euro, cât strânsese în campania din Bucureşti de la locale.

Nicusor Dan
Nicuşor Dan

Nicuşor Dan spune că partidul stă mai rău decât în campania de la locale din Bucureşti, din punctul de vedere al donaţiilor primite pentru campanie.

"Atunci (la alegerile locale - n.r.) am reuşit să strângem 300.000 de euro, în precampanie şi campanie, iar acum nu am strâns decât 150.000 de euro, asta şi din cauză că principalii noştri donatori şi-au atins limita maximă cu care pot finanţa un partid, în campania locală. Practic, acum nu am mai avut mari donatori, cu două, trei excepţii, în schimb am avut mult mai multe donaţii online. La locale, am avut aproape 70.000 de euro donaţii online, acum avem undeva la 100.000. Cam asta este cifra şi o să continuăm să primim", a afirmat Nicuşor Dan, potrivit news.ro.

Liderul USR a menţionat că un aspect important este faptul că AEP nu a rambursat banii pe care i-au cheltuit în campania pentru alegerile locale.

"Aşa cum prevede legea, AEP trebuie să ramburseze banii tuturor partidelor care au făcut cel puţin 3%, iar noi am făcut 30% . Au întârziat, mai întâi au spus că îi primim în septembrie, apoi pe 19 octombrie, acum au avansat o nouă dată, 5 decembrie, când nu îi vom mai putea folosi, din păcate", a explicat el.

Întrebat dacă va veni cu bani de acasă, Nicuşor Dan a răspuns: "Eu nu mai am niciun ban. Încă de la alegerile din 2012, mi-am curăţat toate economiile. Sper, colegii mei, conform legi, banii vin de la candidaţi, iar partidul nu mai poate să strângă. Deci o să avem donaţiile online care se vor duce la candidaţi şi sper ca ceilalţi colegi ai mei să reuşească şi să se împrumute cu bani. Să începi o campanie electorală cu 100.000 de euro e cam puţin", a mai afirmat Dan.

Etichete: alegeri parlamentare 2016, campanie electorala 2016, nicuşor dan

0/1 COMENTARII
vlad
11 Nov 11:14
+0
VOTURI
-0
Mda, AEP isi bate joc... dar tipic in Romania. Oricum, eu cred ca scorul USR o sa surprinda pe foarte multa lume. Nu degeaba se da PSD de ceasul mortii sa le obstructioneze campania. Au vazut ei ceva in sondaje, ceva ce nu le-a placut

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE