Câţi bucureşteni au reclamat la Poliţie încălcarea Legii ANTIFUMAT. Un taximetrist a fost amendatÎn primele două săptămâni de la intrarea in vigoare a Legii Antifumat, poliţiştii locali au primit mai multe plângeri de la bucureşteni, deranjaţi că legea nu este repectată. Deşi numărul sesizărilor nu este foarte mare, cele mai multe au vizat fumatul în spaţiile de joacă, însă au fost formulate şi plângeri referitoare la fumat în localuri, scări de bloc sau pieţe. În unele cazuri au fost aplicate amenzi, iar un taximetrist a fost prins de poliţişti în timp ce fuma în maşină şi sancţionat.

13 sesizări au fost înregistrate la poliţiile locale din Bucureşti privind fumatul în spaţiile publice închise, în 11 zile de la intrarea în vigoare a legii, potrivit datelor transmise B365.ro de la aceste instituţii. Cele mai multe cazuri au fost semnalate în sectorul 4, acolo unde a fost amendat şi un taximetrist.

În SECTORUL 1, a fost depusă o singură sesizare până la finalul lunii martie. 

"De la intrarea în vigoare a legii, în cadrul instituţiei noastre s-a primit o singură sesizare privind faptul că un grup de tineri fumează în spaţiul de joacă amenajat în Parcul N. Iorga, însă, la sosirea echipajului direcţionar, grupul de tineri părăsise zona.", a transmis Poliţia Locală Sector 1, în urma solicitării B365.

În SECTORUL 2 au fost înregistrate 3 sesizări. Un restaurant unde s-a încălcat legea a fost amendat.

"La două locaţii, cele sesizate nu s-au confirmat, iar la restaurantul din strada Matei Voievod a fost aplicată o sancţiune în valoare de 5.000 de lei.", au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale Sector 2.

În SECTORUL 3, Primăria de sector, către care am fost direcţionaţi după ce am făcut solicitare la Poliţia Locală, ne-a transmis că "În perioada la care faceţi referire la Serviciul Consiliere şi Îndrumare din cadrul Primăriei Sectorului 3 nu au fost înregistrate sesizări privind fumatul în spaţii publice închise". Am transmis Primăriei  de sector că sesizările privind fumatul în spaţii publice se fac, conform legii, la Poliţia Locală, aşa că de la această instituţie din subordinea Primăriei am dori informaţii în acest sens, însă nu am primit răspuns.

CITEŞTE ŞI: Şofer RATB, prins fumând la volan, la 2 săptămâni de la intrarea în vigoare a Legii ANTIFUMAT

SECTORUL 4: Au fost înregistrate 5 sesizări telefonice şi 2 auto-sesizări ale Poliţiei.

Trei persoane au reclamat la Poliţia locală din Sectorul 4 faptul că se fumează în scara blocului, o persoană a sesizat că se fumează într-un loc de joacă pentru copii , iar alt bucureştean a reclamat că se fumează într-o cafenea. Poliţiştii locali din zona Piaţa Sudului au fost sesizaţi, de asemenea, că se fumează în interiorul pieţei.

"În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că aspectele semnalate se confirmă, persoanele depistate fiind sancţionate contravenţional", a transmis Poliţia Locală Sector 4.

Alte amenzi au fost aplicate după ce Poliţia Locală Sector 4 s-a autosesizat în cazul mai multor persoane care fumau în locurile de joacă pentru copii şi în cazul unui taximetrist care fuma în maşină.

Astfel, pe raza sectorului, în perioada 17-28 martie 2016, au fost aplicate 7 amenzi în cuantum total de 1.100 de lei şi 12 avertismente, a adăugat sursa citată.

CITEŞTE ŞI: GHID de informare. Unde este INTERZIS fumatul şi în ce locuri se mai poate fuma

În SECTORUL 5, Poliţia Locală nu a răspuns solicitării, în timp ce în SECTORUL 6 au fost depuse 2 sesizări.

"Începând cu 17 martie, data la care a intrat in vigoare legea, la dispeceratele instituţiei noastre au fost inregistrate două sesizări telefonice privind fumatul în spaţii publice închise. În ambele cazuri, echipajele prezente la faţa locului au comunicat că cele sesizate nu se confirmă.", ne-a transmis Poliţia Locală Sector 6.

Reamintim că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență le-a transmis cetățenilor că sesizările de acest fel NU se fac la numărul de urgență 112,  întrucât această linie este destinată exclusiv urgențelor.  Autorităţile cer în continuare ca sesizările să fie transmise către Poliția Locală.

 

 


Etichete: fumat spatii inchise, legea antifumat, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6, sesizare fumat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h