Câţi bucureşteni au semnat până acum pentru ÎNCHIDEREA gropilor de gunoi din nordul CapitaleiPeste 1.800 de bucuresteni au semnat, in cadrul campaniei "Aer Curat, Bun de Respirat”, pentru închiderea celor 20 de gropi de gunoi care poluează nordul Bucureştiului.

Cati bucuresteni au semnat pana acum pentru INCHIDEREA gropilor de gunoi din nordul Capitalei
Câţi bucureşteni au semnat până acum pentru ÎNCHIDEREA gropilor de gunoi din nordul Capitalei

Edilul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat ca, in urma cu o saptamana, a participat, impreuna cu prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, la un control la Depozitul Municipal de Deseuri Chiajna – Rudeni, aflat pe raza teritoriala a sectorului 1. Pe taluzul, inalt de 20 de metri, al gropii de gunoi, mirosul era insuportabil, reclama Dan Tudorache.

"Aceasta vizita m-a convins sa initiez o campanie de strangere de semnaturi, intitulata „Aer curat, bun de respirat". Avand sprijinul cetatenilor din sectorul 1, vom face presiuni asupra administratorului gropii de gunoi Chiajna – Rudeni, societatea Iridex, sa se conformeze normelor legale in vigoare privind protectia mediului, astfel incat mirosul sa devina macar suportabil", spune primarul Sectorului 1.

CITEŞTE ŞI Primăria Sectorului 1 strânge SEMNĂTURI pentru închiderea GROPILOR DE GUNOI din nordul Capitalei

Sectorul 1 are si o solutie alternativa pentru gestionarea deseurilor. Astfel, pe un teren de 11 hectare, ce va fi primit in administrare de la Municipalitate, primaria de sector va ridica o centrala de cogenerare, care va folosi gunoiul pentru producerea de curent electric si energie termica. Centrala va costa circa 100 de milioane de euro si va fi functionala intr-un an de la emiterea autorizatiei de constructie, a explicat primarul Dan Tudorache.

"Aceasta solutie de gestiune a deseurilor si de producere a energiei din surse regenerabile trebuie foarte rapid pusa in practica, deoarece Bucurestiul are nevoie de trei asemenea centrale de cogenerare. Din 2020, vom fi amendati de catre Uniunea Europeana, daca nu implementam aceste solutii ecologice de gestiune a deseurilor si de producere a energiei", a afirmat ediulul Dan Tudorache, potrivit bucurestifm.ro.

Etichete: Dan Tudorache, gropi de gunoi bucuresti, gropi de gunoi sector 1, Sectorul 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h