Câţi câini vor fi sterilizaţi în Bucureşti, în 2013Vier Pfoten anunţă că, până la sfârşitul anului, vor fi castrate 11.000 de animale, din cele peste 64.000 existente pe străzile oraşului.

Maidanez
Maidanez
Foto: cugetliber.ro

O numărătoare efectuată, în septembrie 2012, de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, din subordinea Primăriei Capitalei, arată că, în Bucureşti erau 64.704 câini comunitari. Ca să stopeze fenomenul, ONG-ul a încheiat un nou parteneriat cu autorităţile şi a demarat, de la începutul acestei luni, o nouă campanie de sterilizare.

"Contractul este valabil până la sfârşitul anului cu posibilitate de prelungire. Primăria Capitalei ne-a pus la dispoziţie Baza Pallady, iar noi vom steriliza aici gratuit în jur de 50 de câini pe zi, adică peste 11.000, până la finele anului 2013", a declarat Kuki Bărbuceanu, şeful Vier Pfoten România, citată de click.ro.

Patrupedele vor fi luate de pe stradă de hingheri şi aduse zilnic la clinica din baza de ecarisaj, unde vor fi castrate, deparazitate, vaccinate, marcate cu crotaliu şi apoi aduse, din nou, pe străzi. Cei care vor să contribuie la campania de sterilizare pot duce câinii din faţa blocului pe Bd. Theodor Pallady nr. 262, de luni până vineri, între orele 9.00-17.00. Pentru a beneficia de sterilizarea gratuită trebuie să faceţi o programare la numărul de telefon 021/316.77.31.

Kuki Bărbuceanu a recunoscut faptul că, atunci când Primăria s-a ocupat de castrare, au existat cazuri când căţeii au fost marcaţi cu crotaliu fără să fie, însă, operaţi, contruibuind astfel la creşterea numărului lor.

Şi cele circa 20.000 de pisici existente pe străzile din Bucureşti au intrat în atenţia autorităţilor. Pentru a preveni înmulţirea necontrolată a acestora, medicii veterinari de la Vier Pfoten le castrează şi pe ele. Felinele care trăiesc pe străzi pot fi aduse la baza Pallady, acolo unde sunt sterilizaţi şi câinii.

Etichete: câini comunitari, castrare câini, sterilizare caini, sterilizare gratuita

0/2 COMENTARII
iulia
06 apr 19:09
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2013/01/11/furadan-vecinul-ucigas-din-strada-topliceanu-doarme-fericit-zece-caini-otraviti-in-trei-zile/
Monica
04 apr 12:45
+0
VOTURI
-0
Atata timp cat nu se face un recensamant in toata tara al animalelor, ciparea si sterilizarea din toate curtile caselor atat de la tara in primul rand, cat si de la oras, toata munca de a steriliza pe cei de pe strada, va fi inutila!!! Oamenii cu animale in curte ii lasa pe strada sa se inmulteasca, si tot acolo isi arunca si puii si animalele mai batrane, preferand sa le inlocuiasca cu alti pui!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE