Câţi maidanezi au fost capturaţi în 2016 de pe străzile din BucureştiAproximativ 4.000 de câini au fost capturaţi în 2016 de pe domeniul public din Capitală, în timp ce 2.000 au fost adoptați, iar 1000 eutanasiați.

Maidanezi Bucuresti
Maidanezi Bucureşti

Aproximativ 10% dintre câinii adoptați au fost găsiți ulterior în stradă. Directorul ASPA, Cristian Bogdan Treeroiu, a menționat că reprezentanții adăposturilor încearcă să prelungească durata în care păstrează câinii, înainte de eutanasiere, ajungându-se la câteva luni.

"În legislație ne este permis să prelungim durata de viață a animalelor aflate în adăpost și am făcut acest lucru. (...) În 2016, aproximativ o mie (au fost eutanasiați — n.r.), deoarece nu au fost adoptați, chiar și după prelungirea șederii în adăpost", a spus el.

Treeroiu a arătat că adopția animalelor a fost încurajată prin intermediul paginilor de Facebook, dar și prin târgurile organizate la sfârșit de săptămână.

Etichete: câini fără stăpân, câini maidanezi, maidanezi bucuresti

0/3 COMENTARII
www.maidanezii.blogspot.ro
01 Apr 14:44
+0
VOTURI
-0
FIECARE SA OMOARE CATI MAIDANEZI POATE CU OTRAVA ( FURADAN ) SAU CU ALTE MIJLOACE DISPONIBILE .
TOTO
16 Jan 18:15
+0
VOTURI
-0
Au reaparut cainii pe strazi. Credeam ca am scapat ...
Cris
14 Jan 17:22
+0
VOTURI
-0
Acu, de cand cu viscolul, nu au avut ce sa le mai dea de mancare si le-au dat drumul pe strazi, probabil ati observat. O sa-i captureze din nou la primavara dupa care iar ne laudam cu cifre.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE