CAUCIUCURI DE IARNĂ. De când sunt obligatorii CAUCIUCURILE DE IARNĂCAUCIUCURI DE IARNĂ. Pentru că sezonul rece îşi face simţită prezenţa, în anumite zone din ţară fiind aşteptate ninsori, şoferii trebuie să ştie că au o altă obligaţie: aceea de a-şi echipa autoturismele cu CAUCIUCURI DE IARNĂ. 

CAUCIUCURI DE IARNA. De cand sunt obligatorii CAUCIUCURILE DE IARNA (Foto infoeuronet.md)
CAUCIUCURI DE IARNĂ. De când sunt obligatorii CAUCIUCURILE DE IARNĂ (Foto infoeuronet.md)

CAUCIUCURI DE IARNĂ. Potrivit Ordonantei Guvernului nr. 5/2011, soferii sunt obligati sa aiba masinile dotate cu anvelope de iarna atunci cand circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei. Asadar, utilizarea cauciucurilor de iarna nu este conditionata de o anumita perioada de timp, ci doar de starea carosabilului, dupa cum a explicat comisarul sef de politie, Lucian Dinita, director al Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Rutier al Politiei Romane. Acesta a declarat pentru AvocatNet.ro ca reprezinta „contraventie, conducerea autoturismului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, nefacandu-se referire (in textul actului normativ - n.red.) la o anumita perioada a anului".

CAUCIUCURI DE IARNĂ. In cazul in care incalcati aceste prevederi, riscati sa ramaneti fara certificatul de inmatriculare, dar si sa platiti o amenda din clasa a IV-a de sanctiuni (de la 9 la 20 de puncte-amenda). Amenzile pentru lipsa cauciucurilor de iarnă sunt cuprinse intre 765 si 1700 de lei.

CAUCIUCURI DE IARNĂ. Singurele anvelope de iarna acceptate sunt cele inscriptionate cu unul dintre simbolurile „M+S", „M.S.", „MS" sau „M&S", fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons".

CAUCIUCURI DE IARNĂ. Literele M si S reprezinta initialele cuvintelor englezesti "mud" and "snow", care inseamna "noroi (namol)" si, respectiv, "zapada".

CAUCIUCURI DE IARNĂ. "Anvelopele denumite comercial „all seasons" sau 4S, ca si cele Alpin, Mountain sau Winter, pot fi acceptate daca au marcajul specific anvelopelor de zapada (M+S, M.S., M&S)", explica anterior Ministerul Transporturilor. 

Etichete: cauciucuri de iarnă, obligatie

0/1 COMENTARII
Cris
12 Oct 23:31
+0
VOTURI
-0
Intr-o tara civilizata, europeana (nu e cazul Romaniei), drumurile publice nu ar trebui sa fie acoperite niciodata cu gheata, zapada sau polei (pentru asta platim o carutza de bani escrocilor, sa se ocupe sa curete drumurile).

Asadar - cauciucurile de iarna sunt o tzeapa pentru fraierii dispusi sa puna botul si sa scoata banul...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h