Cauți laptopuri ieftine? Câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți iei laptopul ideal!În ultimii cinci ani, lucrurile s-au schimbat în bine în ceea ce privește accesibilitatea tehnologiei intrate în viața noastră. Un laptop nu mai costă o avere, la fel cum nici telefoanele mobile nu mai reprezintă doar un bun destinat celor cu bani mulți. De aceea, alăturarea ”laptopuri ieftine” în 2018 nu mai reprezintă o contradicție în termeni.

Sfaturi care te vor ajuta sa-ti iei laptopul ideal!
Sfaturi care te vor ajuta să-ți iei laptopul ideal!

În funcție de bugetul de care dispui și de performanțele pe care le cauți, găsești laptopuri ieftine noi cu prețuri pornind de la câteva sute de lei. Evident, sunt suficiente modele de laptopuri care ajung și la zeci de mii de lei, dar nu despre ele vom discuta aici.

Așadar, ai nevoie de un laptop și acum cauți laptopuri ieftine. Ce anume trebuie să cauți, totuși, la un laptop, pentru a fi sigur că obții maximul de performanță într-un preț mic? Îți voi dezvălui câteva secrete care te vor ajuta să îți găsești laptopul perfect.

Când cauți laptopuri ieftine, evident că nu te gândești că-ți vei achiziționa un laptop de gaming sau un laptop ultra profesional. În acest caz, nu vei avea nevoie de un procesor ultra performant. Un procesor Intel Pentium sau Intel Celeron ar trebui să fie suficiente dacă vei folosi laptopul doar pentru divertisment (filme, muzică, navigare pe internet etc.) și editarea de fișiere Word sau Excel pentru birou.

Dimensiunea ecranului afectează prețul final al laptopului. Dacă vrei laptopuri ieftine, te sfătuiesc să îți alegi un model cu diagonala sub 15'', întrucât cele peste această valoare ar putea depăși bugetul alocat unui laptop ieftin.

Deși în ziua de azi capacitatea de stocare a hard disk-ului nu mai este un argument atât de important (la urma urmei, cine mai ține sute de GB de muzică sau filme pe calculator?), aceasta afectează în continuare prețul unui laptop. Ca să fii sigur că vei avea parte de laptopuri ieftine, dar performante, ține cont de capacitatea de stocare și încearcă să te orientezi spre modelele sub 256 GB de spațiu pe hard disk. Îți va fi mai mult decât suficient.

Laptopurile ieftine sunt cele cu HDD, atunci când vine vorba de tip de stocare. Deși tot mai multe laptopuri au făcut pasul spre SSD, acestea sunt ceva mai scumpe, așa că pentru a păstra prețul cât mai scăzut, alege un model cu HDD. Dacă nu vei face editare video sau foto și nu-l vei folosi pentru jocuri foarte performante, un HDD își va face treaba mai mult decât mulțumitor.

În fine, altă metodă de „vânare” laptopuri ieftine este să fii pe fază în perioada campaniilor de reducere ale retailerilor online, precum eMAG, Cel sau PC Garage. Din timp în timp aceștia vor reduce mai multe modele ceva mai vechi, pentru a face loc în stoc modelelor nou apărute. Aceasta este ocazia pe care o cauți, întrucât vei putea beneficia de reduceri chiar și de până la 40-50% la laptopuri ieftine. Nu vei avea ultimul model de laptop, dar chiar vrei asta? E la fel ca la telefoane sau la mașini. Oricum modelele noi ies frecvent pe piață și chiar dacă acum ți-ai cumpăra ultima apariție, în câteva luni va apărea un model și mai nou iar modelul cumpărat de tine va avea un preț mult scăzut față de cel plătit de tine.

Etichete: laptopuri, laptopuri ieftine

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE