CAUZA cozilor interminabile de la Serviciul pentru permise auto din BucureştiServiciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București se confruntă cu un deficit de personal de 22%. Potrivit Prefecturii București, SPCRPCIV are un efectiv de 88 de angajați, dintre care doar 66 sunt prezenți la serviciu, restul fiind în concediu de odihnă sau medical.

CAUZA cozilor interminabile de la Serviciul pentru permise auto din Bucuresti
CAUZA cozilor interminabile de la Serviciul pentru permise auto din Bucureşti

Marea majoritate a celor aflați la serviciu sunt repartizați pentru activități specifice de lucru cu publicul la ghișeu sau examinare a candidaților la proba practică, menționează Prefectura București.

Timpul mare de așteptare la ghișee este explicat și prin debutul cu întârziere al programului "Rabla" 2016 — luna iunie, "ceea ce a condensat într-o perioadă mai scurtă de timp un număr mult mai mare de solicitări, pe toate palierele de evidență a vehiculelor", arată sursa citată.

"Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, activitatea societăților de leasing și a dealerilor de vehicule atât noi, cât și second-hand a cunoscut o creștere, în medie, de 15%, în condițiile în care 80% dintre acești agenți economici sunt concentrați în București, iar 75% dintre vehiculele înmatriculate la cererea acestora sunt pentru utilizatori din afara municipiului București", se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, deși prin OUG 41/2016 s-au diversificat modalitățile de plată pentru obținerea documentelor eliberate de SPCRPCIV București (online prin internet banking, virament bancar, mandat poștal, plata la Trezorerie, plata direct la ghișee), cetățenii preferă, în continuare, plata în numerar la ghișeu, ceea ce duce la creșterea timpilor de lucru.

Instituția Prefectului București precizează că, alături de SPCRPCIV, a luat mai multe măsuri pentru reducerea timpului de așteptare la ghișeu, printre care demararea concursurilor pentru ocuparea a 16 posturi vacante și punerea în funcțiune a unui sistem de eliberare bonuri de ordine la înmatriculări (parterul clădirii), urmând ca acest sistem să fie extins, în luna decembrie, și la etaj, pentru activitatea pe linie de permise de conducere.

De asemenea, se are în vedere și implementarea unui sistem de programare online pentru depunerea documentelor eliberate de acest Serviciu și s-a operaționalizat un portal de înmatriculare a vehiculelor noi, disponibil pentru societățile de leasing și dealeri auto, din luna septembrie.

"Precizăm că, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, angajații Serviciului au efectuat ore suplimentare, inclusiv în weekend, și și-au amânat efectuarea concediilor de odihnă", se mai arată în comunicat.

Etichete: permis auto, permise auto bucureşti, SPCRPCIV

0/6 COMENTARII
Cris
26 Nov 09:41
+0
VOTURI
-0
Cauza cozilor interminabile - romanii care nu ocupa sectiile de votare, ca forma de protest impotriva escrocilor si a bataii de joc din administratie.
Florin
25 Nov 10:41
+0
VOTURI
-0
Sa mute la sectoare toata aceasta activitate care s-a centralizat fara nicio logica.
Inainte se eliberau carti de identitate, la sectii de politie in fiecare sector.
Aceeasi activitate o pot face avand acces pe servere, si pot emite documentele respective pe baza acelorasi documente cerute la pipera.
Si daca acest lucru nu se poate sa existe posibilitatea inregistrarii on line.
Este o rusine ca oameni platiti din taxele si impozitele platite de noi isi bat joc de milioane de oameni.
vlad
25 Nov 10:31
+0
VOTURI
-0
@Axy are dreptate si eu am auzit de treaba asta, ca multi au plecat de-acolo, nu stiu ca numar cati au ramas. Daca sefii au mintit in legatura cu numarul ar trebui dati afara imediat!!! Cum isi permit sa minta?? Sa se faca bodyguarzi si sa ne lase in pace
vlad
25 Nov 10:30
+0
VOTURI
-0
Cozi au fost intotdeauna... de ce nu au luat masurile astea pana acum?? Si chestia asta cu bilete de ordine este o problema, se poate abuza de ea... oricum e o picatura intr-un ocean, ce, daca erau cu 20% in plus muncitori se rezolva problema??? Sa fim seriosi.
Ion
25 Nov 10:11
+0
VOTURI
-0
O solutie e foarte simplu: programare online.
Axy
24 Nov 20:29
+0
VOTURI
-0
Minciuni ordinare.La SPCRPCIV mai lucreaza in prezent 26 de oameni si nu sunt in concediu decat 5 oameni.Restul si-au dat demisia din cauza legilor proaste care pot sa ii inculpe fara a fii facut nimic(a existat un caz).Mai sapati dragi jurnalisti si poate descoperiti adevarul.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE