CAZ REVOLTĂTOR la un liceu renumit din Bucureşti. Elev forţat de profesor să se târască în genunchiCaz incredibil într- un liceu din Bucureşti. Elevii sunt umiliţi de profesorul de matematică pentru a obţine mărirea notei. Povestea a fost relatată de un alt profesor.  "Cine vrea să-și mărească nota cu un punct, să se târască în genunchi până la el la catedră",  povesteşte profesorul despre ceea ce se întâmplă "într-unul din cele mai prestigioase licee din București".

CAZ REVOLTATOR la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu"
CAZ REVOLTĂTOR la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu"

Profesorul a postat pe Facebook situaţia de la liceul din Bucureşti în care profesorul de matematică îşi umileşte elevii.

Totul se întâmplă la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, unul dintre cele mai bune licee din Capitală, informează Realitatea TV. Profesorul de la Vianu nu ar fi la prima abatere, însă elevii nu ar fi vorbit despre incidente acasă de teamă. O anchetă a fost deschisă în acest sens.

Iată intreaga poveste relatată de Marcel Bartic, profesor de istorie:

"Dacă vă gândeați că ați văzut toate formele de agresiune și abuzuri în școli, trageți aer în piept, luați loc și constatați următoarele:

Într-unul din cele mai prestigioase licee din București, genul cu cifre mari de olimpici, rezultate excepționale, tradiție de zeci de ani, un ilustru domn profesor de matematică, o mică somitate de-a lungul și de-a latul Dâmboviței, genul care lucrează cu doi olimpici și-i pică pe restul că sunt proști, își permite, mai zilele trecute, un mic gest de aroganță cu elevii unei clase de-a zecea, c-așa vor mușchii lui de Dumnezeu pe pământ ce e el.

Cu ocazia discutării tezei pe semestrul I, evident cu note catastrofale pentru cei mai mulți dintre copii, domn' profesor adresează tacticos un apel celor "doresc să-și mărească nota cu un punct, să se târască în genunchi până la el la catedră". Da, ați citit bine, SĂ SE TÂRASCĂ ÎN GENUNCHI până la el la catedră.

În liniștea care s-a lăsat după cugetarea magistrului, unul dintre copii, îngrozit efectiv de perspectiva de a-și pierde locul la acest liceu pentru care ai lui au făcut sacrificii foarte mari, S-A TÂRÂT ÎN GENUNCHI câțiva metri pentru a-i demonstra subspeciei de om că și-ar dori acest punct.

Domn' profesor este, spune lumea în târg, indestructibil. Studii, doctorate, relații prin Minister, olimpici, cunoașteți genul. Nu e la prima poveste de felul ăsta. Copiii, o parte din ei, nu au avut curaj decât să le spună părinților.

Aceștia sunt, la rândul lor, descurajați de sistemul care îl protejează, ca un zid nevăzut, pe mizeria de om care îndrăznește să-și spună profesor. La această oră, sunt șanse mari să scape nepedepsit pentru simplul fapt că nimeni nu vrea să-l denunțe.

Cu voia dumneavoastră, aș avea câteva păreri legate de acest caz:

Pentru că îmi doresc și presupun că aceste randuri vor ajunge și la clasa cu pricina, aș transmite mai întâi, un mesaj elevului care a trebuit să îndure așa ceva.

Copile, pentru ce ți s-a întâmplat, nu ai absolut nici o vină. Individul care ți-a făcut acest rău, această agresiune, pentru că așa se cheamă în Codul Penal, trebuie să răspundă pentru ce-a făcut. Nu trebuie să te învinovățești pentru absolut nimic, este exact ca și cum te-ar fi lovit de-a dreptul, ba chiar e mai rău, pentru că profită de vârsta ta și de lipsa ta de discernământ. Spune-le părinților tăi. Luptă împotriva acestui abuz îngrozitor la care ai fost supus. Curaj!

Colegilor tăi le transmit că trebuie să fie alături de tine. Tăcerea voastră este cel mai bun complice pe care îl are acest individ. Normalitatea nu este cea pe care o trăiți voi zi de zi, ci aia în care domn profesor este dat afară din învățământ și răspunde penal pentru acțiunile lui.

Părinților acestor copii le spun că, dacă nici acum nu vor reacționa, nici o diplomă, nici un rezultat, nimic dar absolut nimic din ce vor obține copiii lor mai târziu nu le va șterge din minte și din inimă că au fost părtași la umilirea unui copil, forțat să se târască în genunchi în fața profesorului lui de matematică. Iar ei au închis ochii.

Îmi doresc ca acești oameni să aibă curajul să nu lase lucrurile așa. Sper ca lucrurile să se miște, măcar în acest caz, pentru că eu refuz să-i numesc colegi pe acești indivizi labili psihic, care nenorocesc generații de copii, care se țin de catedră cu toate mijloacele pe care le au la îndemână. Dacă vreți ca învățământul să se schimbe, doamnelor și domnilor, începeți de aici. Aveți tăria să recunoașteți că, până la reforma curriculară, cangrena care omoară învățământul vine și dinspre profesori.  V-o spune tot un profesor."

Anchetă la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Capitala

Conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti s-a autosesizat, in acest caz.

Ionel Florian Lixandru, inspectorul scolar general, a declarat pentru HotNews.ro : "Ne-am autosesizat si vom trimite acolo o echipa de control. Am cerut si am primit o informare de la conducerea scolii, care ne-a confirmat ca intr-adevar despre Colegiul Vianu este vorba. Comisia va verifica ce s-a intampla, probabil va vorbi cu elevii si cu profesorul. Colegii mei vor decide modalitatea in care se va desfasura acest control".

Inspectorul general a precizat ca "pana acum nu avem nicio reclamatie" primita cu privire la activitatea profesorului Severius Moldoveanu sau a scolii.

Mărturia unui părinte 

Luminita Macsim, mama unei eleve de la Vianu, a decis zilele acestea sa isi mute copilul de la aceasta scoala. Aceasta a povestit pentru hotnews.ro că a mai fost un episod, "in care unui alt elev i s-a cerut sa deseneze un cerc mare pe perete in care sa scrie: Loc de dat cu capul pentru prosti".

Cazul făcut public pe Facebook a avut loc in clasa a X-a de la Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu”.

"De cand s-a intamplat incidentul, asta a fost marti, acum 3 zile, pot sa spun ca ma gandesc intr-una ce demers ar trebui sa fac. Am luat decizia dupa ce le-am povestit colegilor mei. Ma uit la copilul meu, pentru care e clar ca toata chestia asta este un stres. Am stat sa discut cu ea, ii este frica de ce ar insemna, ce repercusiuni ar avea asupra sa.

Am incercat sa vorbesc cu profesorul de matematica, dar el nu a venit la ora copiilor si nu m-am dus la cancelarie. M-am gandit sa ii scriu dirigintei si parintilor din clasa, dar nu stiu daca asta va aduce schimbare. (...)

Nici macar parintele baiatului care a ajuns in genunchi nu a reactionat. Nici nu l-am contactat.

La sedinte, profesorul nu a fost, eu am vorbit cu el cand copilul a inceput clasa a IX-a si am discutat cu el ca un parinte care nu isi doreste rezultate doar sub forma de note, ci rezultate reale, sa invete copilul ceva cu care sa ramana mai departe. Nu ma interseaza notele, daca fata mea ar fi ramas corijenta, nu as fi facut demersul asta, dar cand un coleg de-al fetei se taraste, nu pot sa tac. Au 16 ani, nu sunt niste dobitoci pe care sa ii dresezi tu, nu pot sa las copilul in aceasta scoala.

Am decis sa o mutam. Fata a fost la scoala ieri, l-am asteptat pe domnul profesor la clasa, dar nu a venit la ora lor de Matematica. Ei ii e frica de oprobiul colegilor, ca o vor arata pe ea cu degetul.

Lucrurile astea nu sunt de ani, ci de zeci de ani.

A fost un episod in care unui alt elev i s-a cerut sa deseneze un cerc mare pe perete in care sa scrie: Loc de dat cu capul pentru prosti. Ei au considerat o gluma si i-am intrebat pe copii si spun ca el asa le zice, ca e gluma. Adolescentilor le place asta, sa ii umileasca pe ceilalti, care sunt diferiti, care sunt poate olimpici la engleza, nu la matematica.

In primul semestru, in clasa a IX-a, socul a fost atunci cand copilul mi-a povestit acasa cum i-a incheiat media: unii aveau o nota, altii 2, dar toate puse la inceput. Mediile au fost incheiate la ultima ora, profesorul strigand catalogul si apoi punand intrebari de genul: la ce ora incepe scoala in Vianu? Bine, nota 7! Asta cred ca e tot o forma de manipulare.", a povestit Luminita Macsim.

Etichete: elev umilit, elev umilit liceu Bucuresti, elevi in genunchi, liceu Bucureşti, Liceul Tudor Vianu

0/9 COMENTARII
Iuliana
08 Feb 19:54
+0
VOTURI
-0
S-a gasit o ţaţă cu bănuţi in buzunar sau cum le place să se autoîntituleze,milionare,care n-a resuşit nici cu dolari nici cu euro să cumpere un 5 pentru pupăza şi a înscenat ditamai scandalul unui profesor cu renume..Ruşine unor astfel de jeguri care îsi imaginează ca in lume totul este de vânzare,deci şi notele de la şcoală.
Fibonacci
08 Feb 19:18
+0
VOTURI
-0
Excelent ! Am scris si eu ceva asemanator la articolul din EvZ. Elevul putea sa-si gaseasca o scoala pe masura lui. Ca si olimpica la engleza.
#FreeSever
05 Feb 20:51
+0
VOTURI
-0
Acestea sunt declaratiile socante ale aceluiasi profesor din Tudor Vianu dupa ce o eleva cu media 4 la mate a refuzat SA SE TARASCA IN GENUNCHI IN FATA PROFESORULUI pentru a trece clasa la matematica: https://imgur.com/EpbZdyh
BAHOI
05 Feb 20:26
+0
VOTURI
-0
Ce naiba ai naibii spune despre mine, târfă mică? Voi avea știi Am terminat partea de sus a clasei mele în CNITV, și am fost implicat în numeroase raiduri secrete pe Al-Quaeda, și am peste 300 de ucide confirmate si cs:go. Sunt antrenat în război gorilă și eu sunt lunetist de top în întreaga forțelor armate americane. Sunteți nimic pentru mine, ci doar o altă țintă. Te va șterge dracului cu o precizie place de care nu a mai fost văzut înainte pe acest Pământ, marcați nenorocitele mele cuvinte. Crezi că poți să scape cu a spune că rahatul mi pe Internet? Cred că din nou, nenorocitule
#FreeSisu
05 Feb 20:19
+0
VOTURI
-0
Acest elev si-a crescut media cu 1 in doar o taratura in genunchi si practic esti un idiot, da click aici sa afli cum http://imgur.com/yXzI6mq
ElevCuMediaMica
05 Feb 20:11
+0
VOTURI
-0
Noroc cu articolul domnului Burtica, acum stiu si eu ca ma pot TARI IN GENUNCHI in speranta de a obtine o media mai mare, acum pot si eu sa am nota dorita fara sa ma pun cu BURTICA pe carte. CURAJ dragi elevi!
micutu204
05 Feb 18:27
+0
VOTURI
-0
Halat părinte și deșteptăciune cu furtișagul de copchil de mers tîrîș decît să învețe !
Un copil de 4 din alți 25 de copii promovați la acea teză ! ???
A fost tras de urechi elevul cu nota 4 și OBLIGAT să se tîrască pînă la catedră ? S-a tîrît singurel ca să capete gratis și pe NEMUNCĂ o notă de trecere !
În cercul ăla desenat pentru proști ,de dat cu capul, se băteau singuri știind cît de cretini sunt sau îi înghiontea/obliga profesorul ?
Dați-l afară pe profesorul care scoate 22 de elite și-i pică pe 2-3 cretini ...și cu tendință de hoție , note ne meritate, ... !
Așa proletar și meritos specific educației comuniste care a ridicat NON VALOAREA cît mai sus ierarhic !
Înfierați profesorul să-l dați afară poate pleacă să învețe pe alții din Franța, Anglia,Italia, America matematica (fără prea multă necesitate de cunoaștere a acelor limbi )!
11 clase sunt obigatoriu dar nu în 11 ani , poate să le facă și în 15 ani cretinii !
Vasile Durac
05 Feb 15:42
+0
VOTURI
-0
Dca acest lucru ingrozitor se dovedeste a fi adevarat atunci s-ar impune sanctiuni dure fata de astfel de specimene de oameni.
elena
05 Feb 11:14
+0
VOTURI
-0
incercati si la scoala centrala unde un profesor de fizica face meditatii in timpul orei si fiecare elev, daca vrea sa treaca la fizica, trebuie sa lase pe catedra 120 de lei la sfarsitul orei.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE