Cazare gratuită în cămine şi scutire la plata admiterii pentru copiii personalului din învăţământCopiii personalulului didactic şi auxiliar din învăţământ ar putea primi cazare gratuită în cămine şi ar putea fi scutiţi de la plata taxelor de admitere la facultate, potrivit unui proiect de lege iniţiat de aproape 60 de senatori şi deputaţi.

Cazare gratuita in camine si scutire la plata admiterii pentru copiii personalului din invatamant
Cazare gratuită în cămine şi scutire la plata admiterii pentru copiii personalului din învăţământ
Foto: observator.ro

Proiectul de lege care modifică Legea Educaţiei Naţionale se află pe agenda Camerei Deputaţilor, fiind prima cameră sesizată. Potrivit iniţiativei legislative, "copiii personalului didactic şi didactic auxiliar in activitate sunt scutiti de plata taxelor de inscriere la concursurile de admitere in invatamantul superior si beneficiaza de gratuitate la cazare in camine si internate", anunţă romaniatv.net.

De asemenea, "copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat in pensie din sistemul de invatamant" beneficiază de aceste facilitati, precum si "copiii orfani de unul sau ambii parinti ce au activat in sistemul de invatamant".

În expunerea de motive a proiectului se arată că "această măsură poate preîntâmpina, intr-o oarecare măsura, abandonul şcolar din invatamantul superior care este destul de ridicat".

Etichete: admitere facultate, cazare, cazare cămin

0/1 COMENTARII
zzz
25 Nov 06:04
+0
VOTURI
-0
asta este DISCRIMINARE ! nu tb sa se intample asa ceva ....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE