CAZUL ANTENA 3. Cioloş: "ANAF s-a trezit fix acum să scoată decizia, fără să întrebe pe nimeni"Premierul Dacian Cioloș a anunţat că va merge miercuri, în plenul Senatului, după ce a fost chemat de senatori să dea explicaţii în cazul evacuării Antenei 3. Şeful Executivului a precizat însă că nici el, și nici ministrul de Finanțe nu au fost întrebați de ANAF privind cazul Antenelor.

Premierul Ciolos, chemat in Parlament de Tariceanu pentru a da explicatii pe tema Antenelor
Premierul Cioloş, chemat în Parlament de Tăriceanu pentru a da explicaţii pe tema Antenelor

Senatul a decis, la propunerea președintelui Călin Popescu-Tăriceanu, să îi solicite premierului Dacian Cioloș să vină, miercuri, în plen, ca să explice acțiunea instituțiilor din subordinea Guvernului la adresa televiziunilor trustului Intact.

"Să nu cerem guvernului independent, în câteva luni de zile, să rezolve probleme care au fost lăsate în așteptare de ani de zile, inclusiv chestiunea cu Antena 3 (...)

E o decizie judecătorească acolo și ANAF-ul s-a trezit fix acuma să o scoată, pe ultima sută, fără să întrebe pe nimeni. Eu nu am fost întrebat. Nici eu, nici doamna ministru de finanțe — nu că trebuia să fim informați formal — președintele ANAF decide cum aplică legea, trebuia să o aplice mai demult (...) a decis să o aplice fără să mă informeze așa încât nu am eu ce explicații să dau pentru deciziile pe care le ia un responsabil al unei agenții care e în subordinea guvernului, dar care nu trebuie să ceară aprobarea guvernului pentru anumite decizii", a spus Dacian Cioloș, marți, la Bruxelles, într-o discuție cu jurnaliștii, potrivit Agerpres.

Întrebat de ce se duce, în aceste condiții, miercuri, la Senat, premierul Dacian Cioloș a răspuns: "Mă duc pentru că președintele Senatului m-a invitat. Am cerut o informare și din partea ANAF-ului legat de contextul în care s-a luat decizia asta.(...) Eu pot să înțeleg că în 5 zile e greu să-ți muți lucrurile, pe de altă parte, nu am decis eu lucrul ăsta și nu eu am pus în lege termenul acela de 5 zile".
Senatul a decis, la propunerea președintelui Călin Popescu-Tăriceanu, să îi solicite premierului Dacian Cioloș să vină, miercuri, în plen, ca să explice acțiunea instituțiilor din subordinea Guvernului la adresa televiziunilor trustului Intact.

Decizia a fost luată marți de senatori cu 70 de voturi pentru, două împotrivă și trei abțineri. Toate grupurile parlamentare s-au exprimat în sprijinul propunerii președintelui Senatului.

Imobilele în care își desfășoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, care pune în executare sentința penală din 2013, rămasă definitivă.

"Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătorești, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele ante

Etichete: antena 3, Antena 3 evacuata, cazul Antena 3, cazul Antenelor, dacian ciolos, Senat

0/3 COMENTARII
Cris
17 Feb 08:11
+0
VOTURI
-0
Daca Ciolos chiar a facut declaratia asta cretina... a facut-o ca sa dea satisfactie publicului imbecil, iubitor de Antena3, altfel nu se explica. De cand e necesar ca seful ANAF sa-l sune pe el inainte sau pe scrofolina de la Ministerul Finantelor, pentru o executare silita? Pai ce mai suntem pe timpul lu' Blejnar, cand il suna pe Basescu sa-l intrebe de ce dosar sa se ocupe ???
Ipocriti
16 Feb 21:49
+0
VOTURI
-0
Cand este executat silit un fost nomenclaturist iese mare taraboi, ANAF trebuie sa intrebe mai intai.
Cand sunt executati silit niste amarati toti tac malc.

Apropo legea care obliga la plata cass pt persoanele fara venit este valabila..ciolos nu mai sare si pt amaratii aia?
Cris
16 Feb 20:46
+0
VOTURI
-0
Ciolos abereaza cu gratie. ANAF, nu trebuie sa intrebe pe cineva cand pune in actiune o executare, nici pe Ciolos, nici pe Tariceanu, pe nimeni.... Iar shobolanii de la Antena3 stiau bine ca, intr-o zi, vor ajunge in strada. Trebuiau sa-si faca bagajele mai de mult. Daca sunt o televizune de succes, afiliata la CNN cum se lauda, isi vor gasi un sediu nou si o vor lua de la zero.. Le vor taia salariile la alde Gadea, Badea, Ciuvica, etc. (niste inutili) si o vor lua de la capat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE