Cazul Antenelor, pe masa CNA: "Dacă nu emit 3 luni, se poate ridica licenţa"Membrii Consiliului Național al Audiovizualului vor să discute joi cu reprezentanții Antena Group situația creată în urma notificării de evacuare, emisă de către ANAF.

Consiliul National al Audiovizualului
Consiliul Naţional al Audiovizualului

"S-a hotărât să fie invitați reprezentanții Antena Group pentru a prezenta situația, în așa fel încât Consiliul să aibă toate informațiile, întrucât se pune și o problemă birocratică de autorizare. (...) Decizia Consiliului a fost să îi cheme pe reprezentanții Antena Group, să discute cu aceștia și să vadă ce intenții au și ce soluții există", a declarat marți, pentru Agerpres, vicepreședintele CNA, Răsvan Popescu.

Gabriel Tufeanu, membru al CNA, a precizat că membrii Consiliului  vor să lămurească situația Antena Group în urma notificării de evacuare transmisă de ANAF, întrucât, dacă posturile nu pot emite trei luni din diverse motive, se poate ajunge la ridicarea licenței.

"Vrem să ne lămurim privind situația lor. Dacă dânșii nu vor emite trei luni din motive tehnice — cum ar fi că nu au acces la emițător sau nu au reușit să își mute echipamentul în alt spațiu, oricare ar fi el, care și acel spațiu trebuie autorizat de CNA, atunci se poate ajunge chiar până la ridicarea licenței. Nu că vrem, dar așa spune legea (...). Nu vrem să fie vreo ingerință, nici nu avem dreptul, nici nu putem. Nu se pune problema. Dacă instanța a decis într-un fel, cum a decis instanța așa este", a declarat Tufeanu.

El a subliniat că, dacă se va emite din altă locație, este nevoie de o reautorizare a studioului.

"Noi nu avem ce face decât să le punem în vedere aceste aspecte. Dânșii cu siguranță că vor avea grijă, că bănuiesc că nu este în interesul dânșilor să nu emită. Noi nu știm dacă se mută, nu se mută. Eu, unul, știu ce am văzut la televizor, (...) la televizor poate mai apar unele exagerări sau unele interpretări, de aceea am considerat că cel mai bine este să ne vedem față în față și să înțelegem situația", a declarat Tufeanu.

În cursul zilei de luni, "Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român — proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătorești, a notificat, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate", se preciza într-un comunicat al ANAF. Termenul pe care îl au la dispoziție persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, se menționa în comunicat.

Reprezentanții Antena 3 consideră că ''acțiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive și forțe nemaiîntâlnite, amenință direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv și Zu Tv'' și subliniază că mutarea facilităților celor cinci televiziuni, în termenul dat, este imposibilă.

''Postul de televiziune Antena 3, parte a grupului de presă Intact, condamnă acțiunea abuzivă din data de 15 februarie 2016 a Direcției Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF, prin care s-a dispus evacuarea, în termen de cinci zile, a mai multor imobile, printre care și sediile celor cinci televiziuni ale grupului Intact. (...) Articolul 30 din Constituția României precizează clar, la punctul 1, că 'libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile', iar la alin. 4 — 'nicio publicație nu poate fi suprimată', în concordanță cu Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene'', se arată într-un comunicat Antena 3 postat pe site-ul postului.

Etichete: antena 3, cazul Antena 3, CNA, evacare Antena 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE