Şeful ANSVSA: N-am făcut analize pentru E.coli în cazul bebelușilor de la Spitalul Marie CurieCAZUL BEBELUȘILOR DE LA SPITALUL MARIE CURIE. Declaraţii contradictorii în cazul bebeluşilor infectaţi cu o bacterie periculoasă. În timp ce ministrul Agriculturii a anunţat public că portocalele nu sunt sursa infecţiilor, directorul ANSVSA a declarat că instituţia pe care o conduce a făcut doar analize pentru pesticide, nu şi pentru E.coli. Sunt, spune şeful ANSVSA, singurele analize cerute până acum de Ministerul Sănătăţii.

Seful ANSVSA: N-am facut analize pentru E.coli in cazul bebelusilor de la Spitalul Marie Curie
Şeful ANSVSA: N-am făcut analize pentru E.coli în cazul bebelușilor de la Spitalul Marie Curie

CAZUL BEBELUȘILOR DE LA SPITALUL MARIE CURIE „Noi putem să facem anumite analize în funcţie de cererile pe care le avem, dar asta numai în cadrul Institutului de Sănătate Publică Veterinară. Există un procotocol, foarte clar stabilit, la cerere se pot face aceste analize”, a declarat Andrei Butaru, președintele ANSVSA, pentru Digi24.

Întrebat dacă li s-a cerut să facă analize pentru depistarea E.coli, Andrei Butaru a răspuns: "Nu, nu, probabil colegii, știţi că ancheta este condusă de Ministerul Sănătăţii, probabil dumnealor în analizele pe care le-au făcut au avut aceste examinări făcute şi nu au solicitat acest lucru la noi".

Autorităţile au stabilit până acum că portocalele nu sunt sursa infecţiilor, dar nici laptele praf sau apa. Între timp lucrurile s-au înrăutăţit în privinţa stării copiilor transferaţi de la Piteşti la Spitalul Marie Curie. De ieri până astăzi, unul dintre bebeluşi a murit, iar starea altuia s-a agravat. 10 copii sunt internaţi acum acolo, iar patru sunt la terapie intensivă.

Etichete: ANSVSA, bebeluşi, E.coli, Spitalul Marie Curie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h