Cazul Marianei Rarinca: Tăriceanu cere demisia lui Kovesi şi a Liviei StanciuPreşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cere demisia şefilor DNA şi ÎCCJ.

Cazul Marianei Rarinca: Tariceanu cere demisia lui Kovesi si a Liviei Stanciu
Cazul Marianei Rarinca: Tăriceanu cere demisia lui Kovesi şi a Liviei Stanciu
Foto: www.flux24.ro

Călin Popescu Tăriceanu a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în acest sens. Motivul invocat este cazul unui cetăţean care a stat în arest preventiv şase luni pentru o faptă pe care nu a comis-o, scrie realitatea.net.

Mariana Rarinca, femeia care ar fi şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), de la care a cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a fost achitată de Curtea de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a schimbat, astfel, sentinţa primei instanţe, respectiv a Tribunalului Capitalei, care hotărâse condamnarea Marianei Rarinca la trei ani de închisoare cu suspendare.

Decizia de miercuri a CAB este definitivă.

Dosarul în care Mariana Rarinca este acuzată de şantaj a fost trimis Tribunalului Bucureşti în 1 iulie 2014.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada august/septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a ameninţat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru aceasta şi pentru soţul acesteia.

"În schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii, presupus compromiţătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate suma de 20.000 de euro", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.
Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, demisia, Laura Codruţa Kovesi, Livia Stanciu, Mariana Rarinca

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE