CAZUL ȘOVA. Călin Popescu Tăriceanu cere o întâlnire între membrii Senatului și membrii CSMPreședintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, propune o întâlnire informală între membrii Biroului Permanent al Senatului și membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

CAZUL ȘOVA. Calin Popescu Tariceanu cere o intalnire intre membrii Senatului si membrii CSM
CAZUL ȘOVA. Călin Popescu Tăriceanu cere o întâlnire între membrii Senatului și membrii CSM
Foto: www.satmareanul.net

Tariceanu propune o intalnire "la care participantii sa exprime in mod liber si fara o ordine de zi prestabilita problemele cu care se confrunta in relatia bilaterala si in exercitarea atributiilor constitutionale intre cele doua institutii", scrie hotnews.ro.

Solicitarea vine dupa ce CSM a sesizat Curtea Constitutionalainvocand absenta unei hotarari pronuntate de Senat dupa votul in cazul Sova.

Declaratia de presa transmisa de Senat, conform hotnews.ro:

In ultimul timp, si-au facut simtita prezenta in spatiul public si in relatia bilaterala o serie de diferente de abordari si opinii intre Senatul Romaniei si Consiliul Superior al Magistraturii. Ele s-au manifestat prin declaratii publice polemice ale unor reprezentanti ai celor doua institutii si prin sesizarea inaintata Curtii Constitutionale a Romaniei de catre CSM.

Avand in vedere aceasta imprejurare, faptul ca Parlamentul se afla intr-o faza avansata de definitivare a proiectului de lege pentru modificarea Constitutiei si necesitatea promovarii dialogului intre autoritatile statului pentru solutionarea unor potentiale disfunctionalitati, maine 15 aprilie a.c., voi face urmatoarea propunere membrilor Biroului Permanent al Senatului:

Organizarea cat mai curand posibil, la Palatul Parlamentului, a unei intalniri informale intre membrii Biroului Permanent al Senatului si membrii CSM, la care participantii sa exprime in mod liber si fara o ordine de zi prestabilita problemele cu care se confrunta in relatia bilaterala si in exercitarea atributiilor constitutionale intre cele doua institutii. Apreciez ca, in urma unui astfel de dialog constructiv, vor putea fi identificate o serie de probleme pe care Parlamentul le-ar putea solutiona in viitorul apropiat in cadrul procesului legislativ.

Voi ruga membrii Biroului Permanent al Senatului sa exprime un punct de vedere la urmatoarea sedinta a BP dupa ce-si vor fi consultat colegii din grupurile parlamentare in legatura cu oportunitatea unei astfel de intalniri si cu formatul dezbaterilor pe care il vom propune CSM.

Etichete: Călin Popescu Tăriceanu, cazul Șova, CSM, Senat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h