Cazuri de poliomielită confirmate lângă România. Doi copii au paralizatDouă cazuri de poliomielită la copii cu vârsta de patru ani, respectiv zece luni au fost confirmate în Ucraina. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) afirmă că riscul răspândirii bolii în Ucraina este ridicat, dar amenințarea pentru România, Polonia, Ungaria și Slovacia este scăzută. Anul trecut, în Ucraina, doar jumătate dintre copii au fost vaccinați contra acestei maladii cu grad ridicat de contagiune.

Cazuri de poliomielita confirmate la granita cu Romania. Doi copii au paralizat
Cazuri de poliomielită confirmate la granița cu România. Doi copii au paralizat

Doi copii au fost diagnosticați cu poliomielită în Ucraina, în regiunea Transcarpatia, de la granița cu Uniunea Europeană, a anunțat miercuri guvernul ucrainean, potrivit AFP și Reuters. 

Simptomele, printre care paralizia caracteristică acestei boli, au apărut la cei doi copii — unul de patru ani, iar altul de 10 luni, pe 30 iunie și 7 iulie.

Regiunea Transcarpatia, din sud-vestul Ucrainei, se învecinează cu România, Ungaria, Slovacia și Polonia, toate membre ale Uniunii Europene. Într-o declarație de presă, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) afirmă că riscul răspândirii bolii în Ucraina este ridicat, dar amenințarea pentru România, Polonia, Ungaria și Slovacia este scăzută, scrie Agerpres

Ministerul Sănătății ucrainean a explicat că încă din 2008 există probleme în procesul de vaccinare a copiilor, anul trecut doar jumătate dintre copiii ucraineni fiind vaccinați contra acestei maladii cu grad ridicat de contagiune.

Poliomielita a fost eradicată în proporție de 99%, potrivit OMS, până la reapariția virusului în Somalia, în 2013, an în care au fost raportate 223 de cazuri, față de 350.000 în anul 1988.

În 2013, cazuri de poliomielită mai existau doar în trei țări — Afganistan, Nigeria și Pakistan, comparativ cu peste 125 de țări în 1988.

Etichete: Organizaţia Mondială a Sănătăţii, poliomielită, Ucraina, vaccin

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h