Cazurile de plagiat ale demnitarilor vor fi analizate de universităţi și nu de Ministerul EducațieiLucrările demnitarilor asupra cărora există suspiciunea de plagiat nu vor mai fi verificate de Consiliul Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educaţiei, ci de universităţi, la fel ca toate tezele de doctorat. Decizia a fost luată de Guvern printr-o nouă ordonanță de urgență. 

Cazurile de plagiat ale demnitarilor vor fi analizate de universitati si nu de Ministerul Educatiei
Cazurile de plagiat ale demnitarilor vor fi analizate de universităţi și nu de Ministerul Educației

Guvernul a stabilit o nouă regulă pentru verificarea lucrărilor demnitarilor, acuzați de plagiat. Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare prevede abrogarea articolelor prin care demnitarii erau exceptaţi de la normele generale ale legii. De asemenea, ministrul Educaţiei Adrian Curaj a precizat că doar universităţile vor putea retrage titlul de doctor în cazul demnitarilor care au plagiat.

Concret, este vorba despre abrogarea art. 4 - 2 (3) din lege, potrivit căruia "se exceptează de la prevederile alin. (1) lit. a) sesizările sau contestaţiile care vizează conducători de instituţii şi unităţi de cercetare-dezvoltare ori de instituţii publice, membri ai consiliilor de administraţie, ai comitetelor de direcţie, ai consiliilor ştiinţifice sau ai comisiilor de etică ale instituţiilor şi unităţilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu funcţii de demnitate publică, care sunt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică".

Sursa: Mediafax

Etichete: demnitar, doctorat, Guvern, lucrare, plagiat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE