Cazurile Gabriel Oprea şi Doina Tudor, discutate în Senat. Senatoarea PNL, audiată la DNABiroul Permanent al Senatului a aprobat și repartizat, luni, solicitările DNA în cazul senatorilor Gabriel Oprea și Doina Tudor. Procurorii cer aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, în dosarul în care sunt cercetaţi foşti şefi ai DIPI, şi pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a Doinei Tudor, acuzată de complicitate la luare de mită.

UPDATE Comisia juridică va discuta marți solicitările DNA în cazurile senatorilor Gabriel Oprea și Doina Tudor, urmând ca miercuri rapoartele în aceste cazuri să fie introduse pe ordinea de zi a plenului, sub rezerva finalizării lor, a anunțat președintele comisiei Cătălin Boboc.

"Biroul permanent ne-a sesizat, urmează să transmită și sesizarea scrisă astăzi în cazul celor două dosare. Împreună cu colegii, am solicitat Biroului permanent ca astăzi, la 15,30, să deschidem dosarele pentru a fi suficient timp de studiu, iar pentru mâine să le introducem pe ordinea de zi a comisiei", a precizat Boboc. El a spus că va propune colegilor din comisie ca rapoartele în aceste cazuri să fie finalizate marți, astfel încât miercuri să intre în plenul Senatului.

"Sigur că, din discuții, vom vedea, eu sper că va fi suficient timp pentru mâine (marți — n.r.) să dăm raportul astfel încât miercuri să intre la plen. Asta am și propus colegilor (din Biroul permanent — n.r.) să introducă pe ordinea de zi de miercuri sub rezerva depunerii raportului. În principiu, acesta este parcursul pe care l-am propus și colegii din Biroul permanent au fost de acord", a adăugat Boboc.

Biroul permanent a aprobat și repartizat, luni, solicitările venite de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ și Ministerul Justiției în privința senatorilor Gabriel Oprea și Doina Tudor.

UPDATE Senatoarea Doina Tudor s-a prezentat, luni, la Direcția Națională Anticorupție, fiind citată în dosarul în care procurorii au cerut Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a acesteia, cu acuzația de complicitate la luare de mită. La ieșire din sediul DNA, senatoarea a spus că acuzele care i se aduc sunt pentru o perioadă în care nu se afla în țară, susținând că a adus dovezi în acest sens.

Biroul permanent va inainta cererile Comisiei juridice in vederea formularii punctelor de vedere, care vor fi transmise plenului, cel in masura sa incuviinteze sau sa respinga solicitarea.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut, saptamana trecuta, sesizarea Senatului pentru inceperea urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, in dosarul in care sunt cercetati fosti sefi ai DIPI, fostul vicepremier fiind acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

DNA a aratat ca Gabriel Oprea, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna, si Gabriel-Nicolae Pavel, sef al Serviciului juridic, a dispus la 13 iulie 2015 suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de politie si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8 in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor.

"Acest lucru s-a realizat cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza achizitionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie. Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei. In perioada 21 august - octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinta exclusiva a autoturismului Audi A8, achizitionat in modalitatea de mai sus", sustin procurorii.

Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii DNA, precum si copii ale dosarului de urmarire penala.

Parchetul General a trimis ministrului Justiţiei cererea DNA de arestare a senatoarei Doina Tudor

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatoarei Doina Tudor, cercetată într-un dosar de corupție, a fost trimisă ministrului Justiției, a anunțat vineri Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorul sef al DNA a cerut sesizarea Senatului pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatoarei Doina Tudor, acuzata de complicitate la luare de mita.

Ea este anchetata in dosarul in care fostul sau sot, Daniel George Tudor, este cercetat pentru luare de mita, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

DNA precizeaza ca, in perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct pe Daniel Tudor sa primeasca suma de 200.000 de euro (din suma totala de 300.000 de euro primita de acesta), pentru ca acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control.

Etichete: biroul permanent al senatului, Doina Tudor, gabriel oprea, incepe urmarire penala, incuviintare arestare, luni 22 februarie 2016

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h