CCR: Legea pensiilor speciale acordate primarilor, NECONSTITUŢIONALĂCurtea Constituţională a stabilit miercuri că legea pensiilor speciale pentru aleşii locali este neconstituţională. Conform CCR, legea nu este clară, ar produce inegalităţi şi nici nu prevede modalităţile de finanţare. Legea se va întoarce aşadar în Parlament.

CCR: Pensiile speciale acordate primarilor, NECONSTITUTIONALE
CCR: Pensiile speciale acordate primarilor, NECONSTITUŢIONALE
Foto: rador.ro

Curtea Constituţională a discutat miercuri sesizarea făcută de Guvern privind Legea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, adoptată pe 21 decembrie de Senat. Preşedintele CC Augustin Zegrean a declarat, miercuri, că de legea pensiilor speciale pentru aleşi locali vor beneficia şi foştii lideri locali ai Partidului Comunist, pentru că foştii prim-secretari erau preşedinţi de consilii judeţene, iar secretarii de municipii erau primari.

Guvernul a sesizat, pe 26 decembrie, Curtea Constituţională a României în legătură cu obiecţiuni privind Legea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene.

Potrivit Executivului, sesizarea vizează încălcarea mai multor articole din Legea fundamentală prin instituirea unor privilegii pentru anumiţi aleşi locali şi ridică problema impactului financiar al aplicării actului normativ care ar duce la un deficit bugetar peste cel agreat cu Parlamentul, de aproape 400 milioane de lei.

Etichete: CCR, lege pensii, pensii speciale primari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE