Ce a păţit Antena 3 după furtul intelectual cu interviul premierului Cioloş de la Digi 24Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a somat public Antena 3, din cauza ca in emisiunea "Sinteza zilei" din 22 noiembrie 2015 au fost difuzate 17 minute dintr-un interviu acordat de premierul Dacian Ciolos televiziunii Digi 24, fara a mentiona sursa pe intreaga difuzare a materialului, informeaza Mediafax.

Ce a patit Antena 3 dupa ce a "furat" un interviu cu Ciolos de la Digi 24 (Foto paginademedia.ro)
Ce a păţit Antena 3 după ce a "furat" un interviu cu Cioloş de la Digi 24 (Foto paginademedia.ro)

FURT INTELECTUAL LA ANTENA 3. Ce a făcut Postul TV cu primul interviu al lui Cioloş

Antena 3 a preluat primul interviu al premeierului desemnat Dacian Cioloş acordat postului Digi 24 fără să citeze deloc sursa. Mai mult decât atât, postul TV a scos sigla Digi24 şi a titrat pe burtieră ca şi cum ar fi fost în direct la Antena 3.

Potrivit CNA, sigla televiziunii Digi 24 a aparut pentru doar cinci minute din cele 17 minute ale materialului prezentat la Antena 3. Subiectul a mai fost discutat si in sedinta CNA din 4 februarie, dar la momentul respectiv nu a fost luata nicio masura de sanctionare.

Membrul CNA Valentin Jucan a solicitat rediscutarea cazului, argumentand: "Se creeaza un precedent periculos in piata audiovizualului, nesanctionarea retransmisiei fara persmisiune si fara a se mentiona pe durata interegii retransmisii sursa provenientei semnalului sau a inregistrarii".

Acesta a invocat articolele 85(4,5) din Legea Audiovizualului si 65(e) din Codul de reglementare a continutului audiovizual, catalogand "situatia" ca fiind "extrem de grava".

Potrivit raportului de monitorizare al CNA, Mihai Gadea, realizatorul emisiunii "Sinteza zilei", nu a facut precizarea ca materialul ar fi productia unei alte televiziuni, nici inainte, nici dupa difuzarea interviului, ci a afirmat: "Este de fapt primul interviu la televiziune pe care premierul il ofera, motiv pentru care cred ca interesul este mare!... E o stire care ne vorbeste despre faptul ca premierul, urmatorul interviu, deci astazi a avut primul interviu la Radio Romania, s-a dus in acesta seara si ati vazut fragmentele din interviu, cele mai importante putin mai devreme si acum, lovitura!".

Conform CNA, in cadrul emisiunii "Impartial", din 22 noiembrie, de la televiziunea Digi 24, a fost difuzat, in direct, interviul acordat de premierul Dacian Ciolos lui Luca Niculescu (la momentul respectiv realizator al Digi 24, n.r.), incepand cu ora 20:00. Materialul a avut o durata de 53 minute. Antena 3 a difuzat 17 din cele 53 de minute in aceesi seara, dupa ora 22:00. Detalii, pe Hotnews. 

Etichete: antena 3, CNA, furt, interviu Cilos digi24

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE