Ce a văzut televiziunea germană Der Spiegel TV, la prinderea maidanezilor în Bucureşti. VIDEOJurnaliştii germani de la Der Spiegel TV au realizat, la mijloc de septembrie, un reportaj despre fenomenul maidanezilor în Bucureşti, după moartea băieţelului de 4 ani, Ionuţ Anghel. Imaginile surprind o societate divizată între iubitorii de animale şi cei care sunt împotriva patrupedelor, dar descriu şi neputinţa unui aparat administrativ depăşit de situaţie.

Ce a vazut o televiziune germana la prinderea maidanezilor in Bucuresti. VIDEO
Ce a văzut o televiziune germană la prinderea maidanezilor în Bucureşti. VIDEO

Jurnaliştii germani au însoţit o echipă de hingheri de la Primăria Bucureşti pentru a vedea problemele cauzate, zi de zi, de zecile de mii de maidanezi din Capitală.

Mama lui Ionuţ Anghel, băieţelul de 4 ani care a avut parte de un sfârşit tragic, fiind pur şi simplu sfâşiat de maidanezi în apropierea unui parc din Bucureşti, a acceptat să-şi spună durerea reporterilor Der Spiegel TV. Le-a povestit acestora momentele de groază prin care a trecut de când şi-a îngropat copilul. „A fost atacat de un câine, apoi au venit şi ceilalţi şi l-au înconjurat pe Ionuţ. Câinii îl târau pur şi simplu. Fratele cel mare a reuşit să fugă", explică Andreea Anghel, mama copilului sfâşiat de câini.

Jurnaliştii germani vorbesc, în reportaj, şi despre protestele ample iniţiate de iubitorii de animale după moartea copilului, faţă de eutanasierea maidanezilor.

Echipa de filmare urmează câţiva hingheri care încearcă să prindă maidanezi. Problema lor principală este numărul prea mic de echipaje, argumentând şi că este foarte dificil să prindă câinii din cauza numărului mare de maşini parcate. Mai mult, spun hingerii, „câinii sunt foarte şmecheri". Părerile părinţilor intervievaţi într-un loc de joacă sunt împărţite. „De multe ori, câinii sunt luaţi, dar, pe urmă, aduşi înapoi. Inclusiv cei agresivi, care au muşcat oameni", reclamă o mamă. Cu toate acestea, există mulţi locuitori care protejează maidanezii şi îi hrănesc, observă reporterii de la Spiegel TV. O femeie plânge după un câine luat din faţa chioşcului ei, rugându-i pe hingheri să îl elibereze căţelul. Se interesează unde va fi dus, pentru a-l putea recupera.

VIDEO, aici. 

O altă femeie apără vehement un maidanez, argumentând că este „al blocului". Lupta este câştigată de locatara blocului, care reuşeşte să ia câinele în braţe şi să-l bage în scara blocului, acolo unde hingherii nu pot ajunge. Scandal şi bigudiuri Alte imagini surprind o bătrână alergând după maşina hingherilor, insistând că are documente care atestă ca maidanezul de abia prins este al ei. Hingherii subliniază faptul că procedura le indică să ridice animalul, iar ea va putea ulterior să discute cu reprezentanţii centrului. Şi alte doamne în vârstă îi iau apărarea bătrânei, făcând presiuni ca maidanezul să fie eliberat. Hingherii refuză să mai discute şi pleacă.

Reporterii germani remarcă faptul că prea puţini câini sunt sterilizaţi, dar sunt lăsaţi din nou pe străzi. Cercul vicios pare să nu se închidă niciodată. Iar pentru că aceste probleme nu îşi găsesc rezolvarea, plătim cu toţii. A plătit şi un copil nevinovat...

Sursa: Adevărul

Etichete: Bucureşti, Capitală, ionut anghel

0/4 COMENTARII
vlad TEPES
09 oct 00:09
+0
VOTURI
-0
continuare :
Acel copil mort nu este copilul TATALUI NEINDURERAT, ca si intreaga familie CIUDATA care nu pare afectata deloc de moartea propiului copil ... PAI DACA NU A MURIT ....Unde o fi acum acest copil ????? In ce tara ??? Cand va fi adus inapoi, daca va mai veni vreodata in Romania va fi mare si nimeni nu il va mai recunoaste .... Probabil ca si familia va "disparea" subit intr-un an doi din tara, "INDURERATI" si bogati, vor pleca defnitiv in alta tara sa isi creasca, incognito baiatul declarat "MORT" in ROMANICA ... DE CE BLESTAMATII sunt in stare
POLITICIENII antiromani de la putere .... Cand se va dori se va MANIPULA poporul sa ce manance intre ei TINERI cu BATRANI, FEMEILE cu BARBATII si NIMENI sa nu isi MAI IUBEASCA TARA SI POPORUL ... Se inoculeaza incontinuu de 23 de ani URA catre propria tara ... Cine stie se va mai trezi acest popor vreodata ??? Probabil ca nu !
Omorati cainii ca va mananca copiii ...
OARE CAINII SI NU CINE CONDUCE ACEASTA TARA NU II OMOARA ??? SPITALE O BARAT , VIITOR O BARAT si totul este f. bine calculat ...

Somn usor, cineva vegheaza ca sa nu va mai treziti NICIODATA !
vlad TEPES
09 oct 00:05
+0
VOTURI
-0
Asa cum minciuna cu "revolutia din 89" a iesit la suprafata asa v-a iesi si minciuna aceasta cu IONUT ... Totul este o MINCIUNA !!!
1 - Nu a fost omorat daca a fost de cainii maidanezi ... Caini invinuiti erau pe o proprietate privata deci copilul a intrat ILEGAL acolo. De vina este numai bunica care nu l-a supravegheat. Este pasibila de puscarie daca este adevarata moartea acestui copil.
2 - Oare a fost intradevar omorat acest copil ??? Sunt atatea "coincidente" coincidente care ne indica o mincuna .... Tatal copilului rera in mare conflict cu proprietarul terenului, caruia ii datora bani. Firma la care era actionar a fost data in judecata de frma proprietarului pentru ca aceasta ii datora bani. Deci chiar asa "coincidenta" ca "moartea" copilului sa se produca intr-o fundatura pustie care apartine chiar unui dusman al tatalui ??? Miroase a pregatire minutioasa a unei inscenari ... Servicii secrete ... Un teren f. valoros ... O cerere de despagubire a tatului dator "indurerat" de 2 milioane de euro catre proprietarul terenului acuzat de omor ???!!! Omor a unui copil intrus pe o proprietate privata !!!???
3 - Daca copilul NU ESTE MORT ??? Daca totul este o facatura a TATALUI impreuna cu diverse "agentii" interesate a pune mana pe acel teren fff. scump + omorarea cainilor, dezbinarea poporului, deturnarea atentiei de la "achetul" de taxe lansat simultan ....
Copilul IONUT este declarat "MORT" numai datorita TATALUI care este singurul care l-a recunoscut, cadavrul fiind mutilat TOTAL si de asemenea FARA HAINE pe el ... Daca TATAL a organizat acesta minciuna fiind complice cu "SERVICIILE" copilul lui IONUT nu este mort ... Proprietarul terenului , daca se ajunge in INSTANTA ar trebui ca prima modalitate de aparare sa ceara un test ADN sa se vada daca acel copil MORT este IONUT sau alt copil .... Un copil mic, aurolac, orfan a carui disparitie n-ar fi fost anuntata de nimeni ... S-ar putea sa apara ADEVARUL ... A cel copil mort nu este copil
Vlad
08 oct 11:34
+0
VOTURI
-0
@Vlad Pai tizule, crezi ca fratele mai mare nu le-a povestit parintilor ce s-a intamplat???
vlad
07 oct 17:37
+0
VOTURI
-0
«„A fost atacat de un câine, apoi au venit şi ceilalţi şi l-au înconjurat pe Ionuţ. Câinii îl târau pur şi simplu. Fratele cel mare a reuşit să fugă", explică Andreea Anghel, mama copilului sfâşiat de câini.»

Serios, femeie? De unde stii tu cum s-au desfasurat lucrurile? Erai de fata? Dupa cum povestesti, pare ca erai acolo si te uitai...
Ti-a trecut de canonizarea baietelului si acum dai interviuri in care descrii cum CREZI TU ca ti-a murit copilul?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE