Ce acuzaţii îi aduce Nicuşor Dan lui Sergiu Nistor, consilier prezidenţial pe probleme de patrimoniuNicusor Dan il acuza pe Sergiu Nistor, proaspat numit de presedintele Klaus Iohannis in functia de consilier prezidential pe probleme de patrimoniu, ca a luat mai multe decizii care au dus la distrugerea patrimoniului din Bucuresti.

Nicusor Dan: Este doar o chestiune de timp pana cand Oprescu si Patrascu vor fi anchetati
Nicuşor Dan: Este doar o chestiune de timp până când Oprescu şi Pătraşcu vor fi anchetaţi
Foto: Facebook

Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, il acuza pe Sergiu Nistor, proaspat numit de presedintele Klaus Iohannis in functia de consilier prezidential pe probleme de patrimoniu ca in timpul in care a fost secretar de stat la Ministerul Culturii a luat mai multe decizii care au dus la distrugerea patrimoniului construit din Bucuresti. Potrivit unui anunt postat de Nicusor Dan pe Facebook, Sergiu Nistor a avizat un bloc de 45 de metri inaltime pe Calea Dorobantilor, langa mai multe cladiri monument istoric si nu ar fi votat pentru clasarea ca monument istoric unei cladiri valoroase de pe strada Gutenberg nr. 3 din Capitala ce ar fi apartinut printului Cantacuzino, cladire ce a fost demolata. Sergiu Nistor nu a vrut sa comenteze acuzele aduse de Nicusor Dan, potrivit HotNews.ro.

O alta acuza este ca nu a facut nimic pentru includerea Rosiei Montana in lista UNESCO si a facilitat aprobarea proiectului imobiliar care prevede construirea unor blocuri cu trei etaje pe Soseaua Kiseleff la nr. 45-45A, unde se afla in prezent o copie in miniatura a gradinilor din Versailles.

"Despre Sergiu Nistor, noul consilier al lui Iohannis pentru cultura si patrimoniu.
1. In aprilie 2010 participam cu el la o dezbatere in Facultatea de Istorie. Ii spuneam ca imobilul din Gutenberg 3, pentru care exista studiu de clasare ca monument istoric, va fi demolat daca clasarea nu va fi votata de Comisia Nationala a Monumentelor. Ne-am despartit cordial, in Comisie a votat impotriva clasarii, imobilul a fost demolat.
2. Sergiu Nistor, secretar de stat in Ministerul Culturii, a semnat in 2012 avizul pentru turnul de 40 metri inaltime in Dorobanti - Brosteanu, intre 5 monumente istorice parter.
3. In 2011 am obtinut o decizie judecatoreasca irevocabila care spunea ca nu Directia pentru Cultura, ci Ministerul trebuie sa dea avizul de demolare pentru Kiseleff 45. In 2012 Sergiu Nistor, secretar de stat in Ministerul Culturii, a scris o adresa oficiala in care spunea ca Directia trebuie sa dea avizul.
4. Sergiu Nistor, secretar de stat in Ministerul Culturii in 2012, nu a facut nimic pentru includerea Rosiei Montane in lista preliminara UNESCO.
5. In septembrie 2013, cand manifestatiile pentru Rosia Montana erau in toi, Sergiu Nistor era comisarul unui congres pentru patrimoniu organizat la Sinaia de Uniunea Arhitectilor si Universitatea de Arhitectura Bucuresti. A reusit sa blocheze o rezolutie pentru includerea Rosiei Montane in lista UNESCO.
6. Sergiu Nistor este unul dintre autorii unui PUZ in Targu Jiu care scoate doua cladiri din zona protejata. Un "investitor" local vrea sa le demoleze pentru a face un magazin Billa langa Calea Eroilor (care leaga Poarta Sarutului de Coloana Infinitului).
7. In 2014 ICOMOS (Consiliul International al Monumentelor, pe langa UNESCO) a dat o rezolutie care condamna distrugerea patrimoniului istoric din Bucuresti. Nu a facut-o la propunerea reprezentantului sau din Romania, Sergiu Nistor (asta era atributia lui, sa apere patrimoniul din Romania) ci la apelul disperat al unui ONG (ProDoMo). Sergiu Nistor a mai si fost ofuscat ca n-a fost instiintat pe ProDoMo", a scris Nicusor Dan pe pagina de Facebook.

Etichete: cladire patrimoniu, consilier prezidenţial, Klaus Iohannis, nicuşor dan, nicusor dan patrimoniu, patrimoniu, sergiu nistor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE