Ce amendă PRIMESC bucureștenii care nu curăță țurțurii de gheață formați la streșiniCetățenii care nu îndepărtează țurțurii de gheață formați la streșinile și jgheaburile imobilelor pe care le dețin sau administrează. vor fi amendați cu sume cuprinse între 200 și 2.000 lei. 

Ce amenda PRIMESC bucurestenii care nu curata turturii de gheata formati la stresini
Ce amendă PRIMESC bucureștenii care nu curăță țurțurii de gheață formați la streșini

"ISU Bucuresti-Ilfov reaminteste cetatenilor ca au responsabilitatea legala de indepartare a turturilor de gheata formati la stresinile si jgheaburile imobilelor pe care le detin sau administreaza. Exista pericolul ca prin desprindere sa raneasca oamenii si sa distruga bunuri materiale. Atunci cand exista risc iminent de cadere a turturilor formati la imobile, proprietarul/administratorul are obligatia de a lua masuri pentru avertizare si marcare a perimetrului expus riscurilor. Interventia pompierilor se poate realiza doar in situatii speciale, atunci cand inaltimea imobilelor sau conditiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor sa actioneze in siguranta pentru indepartarea turturilor", anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență. 

Potrivit HCGMB nr.120/2010, persoanele fizice și juridice au obligația ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului, să curețe în maxim 24 h după încetarea ninsorii zăpada depusă și gheața formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde își desfășoară activitatea, a sediilor de firmă, a curților sau terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale.

La imobilele în care la parter funcționează societăți comerciale sau prestatori de servicii, obligațiile menționate revin acestor unități pe timpul funcționării lor.

Ignorarea respectivelor prevederi de către persoanele fizice constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 de lei la 500 de lei, iar pentru persoanele juridice amenzile se încadrează între 500 de lei și 2.000 de lei”

Etichete: amendă, Bucureşti, isu, ninsoare, turturi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE