Ce amendă rişti dacă îţi inunzi vecinul - PROIECT LEGISLATIVMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) pregăteşte o nouă lege a asociaţiilor de proprietari. Potrivit proiectului legislativ, locatarii care îşi inundă vecinii riscă amenzi usturătoare. 

Ce amenda risti daca iti inunzi vecinul - PROIECT LEGISLATIV (Foto misiuneacasa.ro)
Ce amendă rişti dacă îţi inunzi vecinul - PROIECT LEGISLATIV (Foto misiuneacasa.ro)

Asociaţiile de proprietari vor funcţiona după o lege nouă, care prevede sancţiuni drastice pentru cei care aduc prejudicii celorlalţi locatari. Neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii şi instalaţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari (de exemplu, inundarea frecventă a vecinilor), se pedepseşte cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei, se arată în proiectul Legii privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, emis de MDRAP. Totodată, actul normativ prevede amenzi de la 500 la 3.000 de lei pentru proprietarii care nu permit accesul preşedintelui asociaţiei atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, scrie ziarulring.ro.

Petru Olariu, vicepreşedinte al Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat, unul dintre consultanţii MDRAP care lucrează la proiectul legislativ, pledează la minister pentru o procedură de urgenţă în instanţă care să prevadă sancţiuni serioase pentru restanţierii la întreţinere. "De exemplu, eu îl dau în judecată pe proprietar că are trei luni restanţă; în cel mai bun caz îmi plăteşte, dar peste 30 de zile nu mai plăteşte şi eu trebuie să-l dau iarăşi în judecată şi tot aşa", susţine Petru Olariu, vicepreşedinte al Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat

Etichete: amendă, intretinere, inundaţie, proiect ministerul dezvoltarii, restanțieri

0/2 COMENTARII
VECINUL DE LA 6
03 aug 16:58
+0
VOTURI
-0
ÎNCHIDELE APA, ÎNCHIDELE CĂLDURA CELOR CARE NU PLăTESC. CEI DE LA ENEL DUPĂ CÂT TIMP ÎNTRERUP CURENTUL ELECTRIC PENTRU NEPLATĂ? EI DE CE POT? SCHIMBAŢI LEGEA, NU?
zzz
03 aug 10:25
+0
VOTURI
-0
amenda pt cei ce fumeaza in spatiile publice?
amenda pentru cei ce arunca gunoiul pe geam ?
amenda pt cei care deranjeaza linistea publica ?

modificarile de structura cine le "inspecteaza" ?
modificarile facute la sistemele de ventilatie din constructie ? ( multi tampiti au astupat aerisirile ...)

antenele de comunicatii montate pe blocurile de locuinte ?

samd ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h