Ce amintiri are Ion Iliescu din perioada liceului Andrei Pleşu, Ion Iliescu, Eugen Teodorovici sau academicianul Dan Berindei sunt doar câţiva dintre absolvenţii Colegiului Spiru Haret din Capitală, reuniţi la împlinirea a 100 de ani de existenţă a acestui liceu.

Ce amintiri are Ion Iliescu din perioada liceului
Ce amintiri are Ion Iliescu din perioada liceului
Foto: mesagerdeconstanta.ro

Pentru fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, anii de liceu au însemnat doze de adrenalină investite în lupta pentru introducerea democraţiei în şcoală, spune el. „Adică să trecem de la faza în care dirigintele îl numea pe unul din băieţi, omul de legătură cu dirigintele, să ne organizăm democratic, să ne algem comitetul de clasă", spune fostul preşedinte al României.

La Colegiul Spiru Haret a învăţat şi Mircea Eliade de la care a rămas obiceiul simpozioanelor de lectură.

„Am colegi dintre care foarte mulţi au ajuns în poziţii importante şi asta înseamnă că generaţia noastră a produs câte ceva", afirmă și Andrei Pleșu, un alt fost elev al liceului.

„Poate atunci mulţi dintre profesori se îndoiau de faptul că voi putea ajunge ceva. Asta să fie totuşi un semnal pentru cei din şcoală. Trebuie să aibă încredere în elevi", susține Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

Cu ocazia aniversării colegiului, copiii care învaţă la Spiru Haret au jucat pe scena Teatrului ARcub piese scrise de Mircea Eliade sau Barbu Brezianu, foşti elevi ai instituţiei

Etichete: Andrei Pleşu, Eugen Teodorovici, Ion Iliescu

0/1 COMENTARII
Orlando
14 dec 10:49
+0
VOTURI
-0
«„Poate atunci mulţi dintre profesori se îndoiau de faptul că voi putea ajunge ceva. Asta să fie totuşi un semnal pentru cei din şcoală. Trebuie să aibă încredere în elevi", susține Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.»

Poate că asta să fie un semnal pentru votanți, dacă unul de care profesorii se îndoiau că va ajunge ceva a ajuns ministru... Poate își vor da și ei seama pe cine tot votează în neștire...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE