Ce au discutat primarii de sectoare la Comandamentul de iarnă convocat la sediul PMBCei șase primari de sector au precizat, luni, la Comandamentul de iarnă, convocat la sediul PMB, că utilajele sunt pregătite să acționeze, în contextul schimbărilor meteo anunțate de Administrația Națională de Meteorologie.

Ce au discutat primarii de sectoare la Comandamentul de iarna convocat la sediul PMB
Ce au discutat primarii de sectoare la Comandamentul de iarnă convocat la sediul PMB

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, i-a îndemnat pe bucureșteni să nu mai parcheze mașinile neglijent, pentru ca utilajele să poată realiza deszăpezirea inclusiv pe străzile înguste. De asemenea, el le-a recomandat șoferilor să evite deplasările cu mașina atunci când ninge, deoarece acest lucru poate duce la blocarea utilajelor pentru deszăpezire. Ca alternativă, acesta a sugerat folosirea mijloacelor de transport în comun, în special a metroului.

Prefectul Paul Nicolae Petrovan a remarcat că avertizarea meteo nu anunță cantități mari de zăpadă, ci mai degrabă intensificări ale vântului și temperaturi scăzute, ceea ce ar putea genera probleme cu arborii. În acest sens, el le-a cerut celor de la ISU și ADP să fie pregătiți să intervină în cazul blocării drumurilor, iar celor de la Electrica — să acționeze în cazul întreruperii curentului electric. Petrovan a atras, de asemenea, atenția Poliției Locale, direcțiilor generale de asistență socială, SMURD și Serviciului de Ambulanță asupra persoanelor fără adăpost, care trebuie transportate în căminele special amenajate.

Prefectul a cerut Brigăzii Rutiere să semnaleze autorităților locale zonele unde pot apărea probleme din cauza poleiului.

Reprezentanții operatorilor de salubritate din sectorul 1 au anunțat că sunt pregătiți să acționeze cu 68 de utilaje, 2.594 tone de sare, dar și cu 300 de muncitori pe parcursul a 24 de ore, număr care poate fi suplimentat până la 500 de persoane.

Sectorul 2 are pregătite 120 de utilaje, peste 6.000 de tone de material antiderapant, iar pe fiecare schimb sunt gata să acționeze 120 de salariați. În sectorul 3 există 52 de utilaje, 2.800 de tone de material antiderapant care urmează să fie suplimentat până la finele lunii, iar forța de muncă este estimată la 200 — 250 de angajați. În sectorul 4, operatorul de salubritate are 118 utilaje, 330 de operatori, 2.500 de tone de sare. Sectorul 5 s-a pregătit pentru perioada de iarnă cu 45 de utilaje și peste 2.050 de tone de material antiderapant, asigurând 130 de muncitori pe schimb. Operatorul de salubritate din sectorul 6 anunță că are 125 de utilaje, 3.300 tone de material antiderapant, activitatea fiind asigurată de 266 de angajați.

Etichete: comandament de iarnă bucureşti, deszăpezire București, ninge in bucuresti, prognoza meteo bucuresti

0/2 COMENTARII
Mihai
13 Dec 19:02
+0
VOTURI
-0
Ar face bine Primăria Capitalei și primăriile de sector să se ocupe și de apartamentele lipsite de balcoane din București să le comaseze cu apartamente dotate cu balcoane,mutând respectivii proprietari ai celor din urmă în alte locuințe prin exproprieri.Și dacă un bloc a fost conceput inițial să aibă o parte din apartamente balcoane nici măcar pe parcurs n-au fost gândite comasări de apartamente încât să aibă toate apartamentele balcoane excluzând parterul.
Ion
13 Dec 13:55
+0
VOTURI
-0
‚i-a îndemnat […] nu mai parcheze mașinile neglijent’ ?? WTF? Aplicați legea și problema rezolvată

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE