Ce au păţit tinerii care au fost prinşi scuipând coji de seminţe în parcul Drumul Taberei FOTOÎn perioada 13 - 29 iunie, agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat o serie de acţiuni privind respectarea prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, de aplicare a normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Controalele au vizat depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public şi s-au desfăşurat în Parcurile Drumul Taberei, Crângaşi, Păcii, Giuleşti şi Gorjului, în intervalul orar 08:00-23:00. Astfel, pentru aruncarea cojilor de seminţe pe domeniul public au fost sancţionate mai multe persoane, amenzile totalizând 3.050 de lei, se arată într-un comunicat.

Mai mulţi tineri care au fost prinşi aruncând coji de seminţe pe jos au cooperat cu poliţiştii locali, adică au curăţat singuri locurile în cauză. Ei au fost sancţionaţi cu avertismente, informează Primăria Sectorului 6. Potrivit HCGMB nr. 120/2010, privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, cât şi a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate. În acest sens, aruncarea cojilor de seminţe în parcuri şi în locurile de joacă pentru copii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 200 de lei la 500 de lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează ca acţiunile de control vor continua, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia în Sectorul 6.

Etichete: amenzi coji de semnite, amenzi politie, coji de semnițe, Drumul Taberei, mizerie coji de seminte, parcul Drumul Taberei, poliţie

0/4 COMENTARII
Gabriel
01 iul 16:19
+0
VOTURI
-0
Buna ziua, ar trebui sa se faca un control si in parcul amenajat pentru copii, situat intr-unul dintre capetele blocului B3, Strada Drumul Taberei 14, sector 6. Este o mizerie de nedescris, produsa la orice ora, de diversele personaje care folosesc bancile amplasate acolo.
Capitalu
01 iul 13:18
+0
VOTURI
-0
"Trebuia sa-o puna sa inghita cojile"

1. "Sa o puna" se scrie exact asa, fara cratima. Daca vrei neaparat sa fii bo$$, poti spune "s-o puna". Cratima inlocuieste un sunet, in cazul asta "a".

2. "Sa o puna"??? Pe ea? Despre ce vorbesti? E o politista locala si doi maturatori. Aia doi trebuiau s-o puna sa inghita cojile? Iti dai seama ca vorbesti de ultraj?
Dar poate ai vrut sa spui "sa-i puna (pe ei)" sau "sa ii puna". Asa suna mai bine. Dar nu, nu era nevoie. Facutul curateniei e exact pedeapsa de care au nevoie omuletii astia.
Capitala
01 iul 08:39
+0
VOTURI
-0
Trebuia sa-o puna sa inghita cojile adunate de pe jos. Sunt convins ca o faceau fara sa comenteze de frica amenzii.
alex
01 iul 05:19
+0
VOTURI
-0
Foarte bine le-au facut si sper sa se intample asta in tot Bucurestiul si cat mai des pentru a descuraja nesimtirea.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h