Ce autostrăzi vor fi construite în următorii 5 ani în România cu fonduri europeneÎn următorii cinci ani, România va implementa, cu fonduri europene, proiecte de infrastructură rutieră in valoare de aproximativ 4,8 miliarde euro, din care 1,7 miliarde euro vor fi cheltuiți pentru terminarea unor proiecte de drumuri și autostrăzi începute în perioada de programare 2007-2013. 

Ce autostrazi vor fi construite in urmatorii 5 ani in Romania cu fonduri europene
Ce autostrăzi vor fi construite în următorii 5 ani în România cu fonduri europene

Cei 1,7 miliarde euro vor fi cheltuiți pentru terminarea unor proiecte de drumuri și autostrăzi începute în perioada de programare 2007-2013, dar care fie nu au fost nici măcar începute, fie au fost fazate.

Printre proiectele noi, se află autostrada Pitești-Sibiu pe care guvernele României se chinuie de ani buni să o construiască, fără a reuși, și cerută insistent de producătorul de automobile Renault-Dacia. Primele contracte de lucrări pentru această autostradă vor fi semnate la începutul anului 2018. Proiectul va fi încheiat în 2023, deci va dura cinci ani.

Există și vești proaste în special pentru locuitorii Moldovei. Lista proiectelor POIM nu include nicio autostradă sau drum exepres care să lege nordul Moldovei de restul țării. Se vorbește doar de revizuirea sau elaborarea unor studii de fezabilitate pentru drumul expres Bacău-Pașcani și pentru autostrada Târgu Neamț (Pașcani)- Iași – Ungheni, activități ce vor fi încheiate în perioada 2018-2019.

Alte proiecte noi, de la zero, sunt construirea unor drumuri expres cum ar fi Ploiești-Buzău-Focșani, Focșani-Bacău. Va fi modernizată Centura sud București prin aducerea acesteia la standard de patru benzi. Totodată municipiului Râmnicu Vâlcea va fi legat la autostrada Pitești-Sibiu în zona localității Racovița, potrivit Digi24.ro.

Etichete: autostradă, autostrada Pitesti-Sibiu, fonduri europene, UE

0/2 COMENTARII
metronomul
12 ian 07:20
+0
VOTURI
-0
Se vor construi in buzunarul unora.
ggg
11 ian 12:11
+0
VOTURI
-0
0 AUTOSTRAZI
.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE