Ce blocuri vor fi REABILITATE TERMIC din fonduri europene, la Bucureşti. LISTA BLOCURILORREABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. Sectorul 3 este singurul din Capitală care derulează un program de REABILITARE TERMICĂ A BLOCURILOR şi din fonduri europene, nu doar cu bani de la bugetul local, aşa cum procedează celelalte administraţii locale. Astfel, Primăria Sectorului 3 a accesat 85% din fondurile europene alocate ţării noastre pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe. LISTA BLOCURILOR DIN CAPITALĂ CE VOR FI REABILITATE TERMIC DIN FONDURI EUROPENE POATE FI CONSULTATĂ ÎN ARTICOL. 

Ce blocuri vor fi REABILITATE TERMIC din fonduri europene, la Bucuresti. LISTA BLOCURILOR (Foto Facebook Robert Negoita)
Ce blocuri vor fi REABILITATE TERMIC din fonduri europene, la Bucureşti. LISTA BLOCURILOR (Foto Facebook Robert Negoiţă)

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. Aproape 230 de imobile din Capitală, grupate în 11 loturi, urmează să fie reabilitate termic cu bani europeni, acestea fiind înscrise deja în PROGRAMUL DE REABILITARE TERMICĂ A BLOCURILOR DIN FONDURI EUROPENE la Sectorul 3. 

Potrivit datelor centralizate de Primăria Sectorului 3, la 9 din cele 11 loturi de blocuri contractele sunt semnate sau se află în curs de implementare la Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov (ADRBI), la doar două loturi de locuinţe lucrările sunt mai puţin avansate, fiind în faza de contractare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

LISTA BLOCURILOR INCLUSE ÎN PROGRAMUL DE REABILITARE TERMICĂ DIN FONDURI EUROPENE, ÎN SECTORUL 3 POATE FI DESCĂRCATĂ DE AICI. 

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. De altfel, Primăria Sectorului 3 a accesat 85% din totalul de fonduri alocate României pe Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", domeniul major de intervenţie 1.2 "Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe", se arată în expunerea de motive a unui proiect de hotărâre de Consiliu Local Sector 3 privind aprobarea strategiei de dezvoltare durabilă a Sectorului 3 pentru perioada 2014-2020. DETALII, AICI. 

Programul de reabilitare termică din fonduri europene se desfăşoară mai rapid decât cel cu bani de la bugetul local, a anunţat primarul Sectorului 3 - Robert Negoiţă

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. Primăria Sectorului 3 derulează, în prezent, două programe de reabilitare termică. Primul program este cel finanțat din fondurile locale ale primăriei și este gratuit, însă durează mai mult - "Programul local multianual privind creșterea performaței energetice la blocurile de locuințe din Sectorul 3". Cel de-al doilea program de REABILITARE TERMICĂ se derulează cu fonduri de la Uniunea Europeană, unde locatarii trebuie să contribuie financiar, proporţional cu veniturile individuale, cu sume cuprinse între 10 şi 30% din costurile totale.  

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. Astfel, potrivit prevederilor legale în vigoare, în cazul blocurilor reabilitate termic din fonduri europene, costurile sunt suportate în proporţie de 60% de Uniunea Europeană, restul de 40% revenind împreună primăriei şi asociaţiei de proprietari, respectiv locatarilor blocurilor în cauză. Însă, sumele ce trebuie plătite de locatari sunt diferite la fiecare asociaţie de proprietari, în funcţie de veniturile vecinilor din bloc, contribuţia fiecărui apartament variind între 10-30% din total, după cum urmează:

- 30% contribuţia autorităţii publice locale şi 10% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie sub 150 euro;
- 20% contribuţia autorităţii publice locale şi 20% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie sub 350 euro;
- 10% contribuţia autorităţii publice locale şi 30% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie sub 500 euro.

VEZI AICI Cum (NU) se va recupera TAXA DE REABILITARE TERMICĂ a blocurilor de locuințe din Sectorul 3 

În prezent, Programul local multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe din Sectorul 3, derulat cu fonduri de la bugetul Primăriei Sectorului 3, cuprinde o listă cu un număr de 1.451 de asociaţii de proprietari. 

LISTA COMPLETĂ A BLOCURILOR ÎNSCRISE ÎN PROGRAMUL DE REABILITARE TERMICĂ cu fonduri de la bugetul local DIN SECTORUL 3 POATE FI CONSULTATĂ AICI.  

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. Lucrările de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe  constau în:

a) izolarea termică a faţadei - parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuinţe, cu tâmplărie termoizolantă pentru îmbunătăţirea performanţei energetice a părţii vitrate, tâmplărie dotată cu dispozitive/fante/grile pentru aerisirea controlată a spaţiilor ocupate şi evitarea apariţiei condensului pe elementele de anvelopă. 

b) izolarea termică a faţadei -  parte opacă, inclusiv termohidroizolarea terasei, respectiv termoizolarea planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei, cu sisteme termoizolante.

c) închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor.

d) izolarea termică a planşeului peste subsol, în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter. 

Realizarea lucrărilor de intervenţie menţionate mai sus are ca scop creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, astfel încât consumul anual de energie calculat pentru încălzire să scadă sub 100kwh/mp arie utilă. 

Etichete: Bucureşti, Capitală, fonduri europene, lista blocuri program reabilitare termica, reabilitare termică, reabilitare termica Sectorul 3, realitatea, Sectorul 3

0/1 COMENTARII
Laza
17 aug 18:22
+0
VOTURI
-0
La cate blocuri sun aici pe lista ar trebui sa fie santiere peste tot,dar un ghiocel si atat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h