Ce copii vor beneficia de TICHETE pentru grădiniţă. Cererile, depuse până în aprilieCopiii care provin din familii defavorizate vor beneficia de tichete sociale de grădiniţă în valoare de 50 de lei pe lună. Tichetele vor putea fi folosite de părinţi pentru a cumpăra mâncare, haine si rechizite. Cererile pentru acordarea tichetelor in acest an scolar trebuie depuse de unul dintre parinti, la primaria din localitatea de domiciliu, pana la finalul lunii aprilie, scrie avocat.net

Ce copii vor beneficia de TICHETELE pentru gradinita
Ce copii vor beneficia de TICHETELE pentru grădiniţă

11.000 de copii care provin din familii defavorizate vor beneficia de tichete în valoare de 50 lei.

Legea nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate a fost publicata la inceputul lunii noiembrie 2015 in Monitorul Oficial, Guvernul a aprobat şi normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii.

Tichetele sociale se acorda incepand cu anul scolar 2015-2016, iar cererile pentru acestea pot fi depuse de parinti pana la finele lunii aprilie.

Documentatia se depunde de unul dintre parinti, reprezentantul legal al copilului sau, dupa caz, persoana desemnata de parinte sa intretina copilul.

Cererea si declaratia pe propria raspundere, insotite de documentele justificative, se inregistreaza si se depun la primaria comunei, orasului, municipiului sau sectorului (pentru municipiul Bucuresti) in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta familia, pana la data de 20 decembrie a fiecarui an calendaristic. Pentru anul scolar in curs, cererile, insotite de documentele justificative, se pot depune pana la data de 30 aprilie.

Potrivit documentului care aproba normele de aplicare a legii, de stimulentul educational acordat sub forma de tichete sociale vor beneficia copiii din familii defavorizate, cetateni romani, care au domiciliul sau resedinta in Romania, in vederea cresterii accesului la educatie al acestora.

De asemenea, actul normativ stabileste ca stimulentul se acorda si copiilor din familii defavorizate, cetateni romani, fara domiciliu sau locuinta (persoane fara adapost), numai pe perioada in care se afla in evidenta serviciilor publice de asistenta sociala de la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale in care traiesc.

Potrivit normelor metodologice de aplicare a legii, stimulentul sub forma de tichet social se acorda pentru perioada septembrie-iunie, practic perioada in care copilul participa la activitatile organizate in cadrul unitatilor din invatamantul prescolar (gradinite cu program normal, prelungit si saptamanal, inclusiv gradinitele speciale).

Totodata, documentul stabileste ca acordarea tichetelor sociale va fi conditionata de frecventa regulata la gradinita a copiilor, evidenta in acest sens urmand a fi tinuta de educatori. Astfel, copiii vor trebuie sa fie prezenti zilnic la gradinita, cu exceptia absentelor motivate. 

Tichetele sociale vor putea fi folosite pentru achizitionarea produselor alimentare si/sau de igiena, a produselor de imbracaminte si a rechizitelor.

Etichete: grădiniţă, tichete gradinita, tichete sociale gradinita

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE