Ce crede jurnalistul Moise Guran despre spionarea șefei DNAJurnalistul Moise Guran înaintează două scenarii care ar putea explica de ce a fost făcută publică informația că Laura Codruţa Kovesi a fost spionată de foști agenți Mossad. 

Ce crede jurnalistul Moise Guran despre spionarea sefei DNA
Ce crede jurnalistul Moise Guran despre spionarea șefei DNA
Foto: evz.ro

Moise Guran consideră că reacția avută de șeful DIICOT în fața presei este  "pur şi simplu prostească" și că sursa informației este, cel mai probabil, SRI sau Poliția.

Primul scenariu pe care îl înaintează jurnalistul :

"Și acuma să o luăm la pas… Reacţia procurorului şef al DIICOT dată azi noapte celor de la Rise Project este pur şi simplu prostească – ”La momentul acesta e clasificată toată verificarea. Este doar investigaţie, nu o cercetare penală ca atare. E destul de dificil să vă dau date din această cauză”.

În primul rând că domnul Horotniceanu confirmă, ceea ce nu se face într-un caz clasificat (cu atât mai puţin unul de spionaj), apoi zice că nu e cercetare, ceea ce arată că nu ştia că cei de la RISE au şi mandatul de arestare. Deci probabil sursa informaţiei e altcineva. Cel mai probabil SRI sau Poliţia. Cel mai probabil SRI.

Dar de ce ar face SRI aşa ceva unui serviciu aliat? N-au anticipat faptul că toată presa va zice că uite dom'le ce face Mossadul? Probabil că au anticipat. Deci, ce au urmărit cu asta? E posibil ca principalul serviciu secret al Israelului să desfăşoare acţiuni neautorizate pe teritoriul României? Evident că e posibil, dar iertaţi-mă dacă nu cred că ăia ar fi procedat aşa... Din mandat reiese că au şi intimidat apropiaţi ai doamnei Kovesi, dar le-au spart şi emailurile... Deci nu numai că au spionat, dar parcă au şi vrut să se ştie că au spionat. Nu, nu prea are logică... cel puțin nu pentru Mossad.
Dar dacă acţiunea a fost într-adevăr una privată, venită la comandă privată, iar SRI a dibuit un eventual suport Mossad? N-ai cum să nu faci legătura cu israelienii urmăriţi în afacerea cu retrocedările, cu sumele imense de acolo, cu faptul evident că dincolo de ei sunt politicieni români şi corupţi, dar n-ai cum să nu faci o corelaţie şi cu vizita din această viaţă şi din aceeaşi lună a preşedintelui Iohannis în Israel.

În toate cazurile ajungi la concluzia că cel mai probabil asistăm la avertismente lansate de o parte şi de alta... băi nu mai faceţi aia, ba pe a mamei dumneavoastră, voi nu mai faceţi aia... Publicitatea în jurul acestor evenimente are cel mai probabil menirea de a implica statele la nivel politic... Probabil preşedintele Iohannis sau şeful SRI vor avea contacte la nivel înalt şi vor spune băi, hai să îi potolim pe ăştia, suntem aliaţi, ce dracu'!

Atâta doar, că dacă vorbim de afacerea ANRP în care statul român a pierdut nişte sute de milioane de euro, eu n-am niciun chef ca DNA-ul să fie potolit. Cu tot respectul pentru doamna Kovesi, pentru familia şi apropiaţii care înţeleg că au fost hărţuiţi... astea sunt riscurile meseriei până la urmă. Sigur că SRI, SPP, Poliţia, habar-n-am cine, trebuie să protejeze demnitarii implicaţi în lupta împotriva corupţiei, este evident că un uriaş cuib de viespi a fost deranjat de deschiderea unor dosare despre care Kovesi spunea că nu s-a uitat nimeni în ele acum cinci-şase ani."

Puteți citi al doilea scenariu lansat de Moise Guran pe biziday.ro.

Şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost spionată de foști agenți Mossad. Procurorii DIICOT au decis reţinerea a doi foști agenți care o spionau pe Kovesi încă de pe data de 3 aprilie, iar instanţa a dispus arestarea lor în aceeași zi. Cei doi ar fi început operațiunea de spionaj în luna martie a acestui an, a precizat DIICOT.  "A fost o încercare nereuşită de intimidare", a comentat şefa DNA.

Etichete: DNA, Kovesi, Laura Codruţa Kovesi, moise guran

0/1 COMENTARII
Giany
07 Apr 13:00
+0
VOTURI
-0
JOB PART-TIME !
Editura: selectam urgent colaboratori ,pentru publicitate online!
Se lucreaza de acasa,part-time sau full-time, la alegere.
Comision stabilit prin contract legal.
Mai multe detalii la: giany_samat@yahoo.ro

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h