Ce evenimente sunt organizate în Bucureşti, de Noaptea Institutelor Culturale15 institutii culturale din Bucuresti organizeaza, vineri, cea de-a zecea editie a Noptii Institutelor Culturale. Puteti vedea mai jos ce evenimente sunt organizate.

Ce evenimente sunt organizate in Bucuresti, de Noaptea Institutelor Culturale
Ce evenimente sunt organizate în Bucureşti, de Noaptea Institutelor Culturale

British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre", Delegatia Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundatia Culturala Greaca, Goethe-Institut, Balassi Intézet - Institutul Maghiar din Bucuresti, Institutul Camões pentru Cooperare si Limba Portugheza, Instituto Cervantes de Bucarest, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultura, Institutul Polonez, carora li se alatura Spaţiul Public European, propun un program dens, care va incepe la orele pranzului si se va prelungi pana spre dimineata, anunta hotnews.ro.

 

In anul in care se implinesc 400 de ani de la moartea scriitorilor William Shakespeare si Miguel de Cervantes, programul include un spectacol de teatru dupa sonetele lui Shakespeare, proiectii, lecturi si o dezbatere dedicate marelui dramaturg britanic, o expozitie de benzi desenate si de ilustratie pornind de la o piesa scrisa de Cervantes, precum si un spectacol-lectura bazat pe fragmente din „entremeses" ale indragitului scriitor spaniol.

Cu un program de recitaluri - de la vioara si flaut sau oboi, clarinet, corn, fagot, percutie, la bandoneon, concert in limbile minoritatilor din regiunea poloneza Podlasie, muzica greceasca, muzica frantuzeasca interpretata in varful unei rochii uriase, jazz, jam session live, festa portuguesa, silent disco si post-techno party, cea de-a zecea editie a Noptii Institutelor Culturale ofera o calatorie muzicala pentru toate gusturile.

Noaptea de 24 iunie aduce si numeroase proiecte expozitionale: un dialog in benzi desenate, bazat pe improvizatie, un graffiti performance, expozitie de sculptura, expozitia de BD si ilustratie „Miguel En Cervantes. Panorama Minunatiilor", expozitia de obiecte adunate „B L A N K" , expozitia de arhitectura, design de produs, fashion si grafic design „Romanian Design Week Classics", expozitia vestimentara „Vesminte traditionale grecesti", expozitia itineranta „Cele mai frumoase carti", expozitiile de fotografie „Azulejo: Story of tiles", „Romy Schneider" sau „Immota Manet" (care prezinta, in fotografii alb-negru, urmarile cutremurului din L'Aguila).

Nici oferta de filme nu e mai prejos. Vor putea fi vizionate: Mediterranea de Jonas Carpignano, una dintre cele trei pelicule finaliste in competitia pentru Premiul LUX 2015, acordat de Parlamentul European; Prospero's Books in regia lui Peter Greenaway; Romanian Short Waves 9, scurtmetraje romanesti prezente la Cannes 2016; Short from Spain, filme scurte selectate de Institutul de Cinematografie si Arte Vizuale din Spania; Sissi I de Ernst Marishka, cu Romy Schneider in rolul imparatesei Elisabeta a Austriei; La Passante du Sans-Souci de Jacques Rouffio, in ultima interpretare cinematografica a celebrei actrite franco-germane, sau Sopteste-mi daca uit de Çagan Irmak.

Cursurile de limbi straine, jocurile si dezbaterile interculturale, pe tema diversitatii sau a stereotipurilor, spectacolele de teatru si atelierele pentru copii si adulti - printre care cel dedicat artei traditionale turcesti de a desena pe apa, ebru, sau cel prin care copiii invata sa construiasca propria casuta pentru pasari, folosind tehnica papier-maché - vor completa paleta multidisciplinara din data de 24 iunie. Si cum niciodata nu au lipsit de la Noaptea Institutelor Culturale surprizele culinare, participantii la maratonul cultural sunt invitati sa guste preparatele turcesti si poloneze si sa incerce celebrul gulas unguresc sau traditionala spaghettata, pregatita live.

Programul se va desfasura in intervalul orar 12:00-02:30 in 12 spatii culturale din Capitala: ARCUB - Hanul Gabroveni, British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre", Green Hours, Goethe-Institut, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucuresti, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultura si Spatiul Public European, care vor gazdui peste 50 de evenimente propuse de cele 15 institutii culturale.

Etichete: noaptea institutelor, noaptea institutelor 2016

0/1 COMENTARII
Anita Frank
23 Jun 19:41
+0
VOTURI
-0
CUM I Got împrumutul meu de la aceasta companie MARE

Buna ziua dragii mei oameni, eu sunt Anita Frank, care trăiesc în prezent în New Jersey City, Statele Unite ale Americii. Sunt văduvă în acest moment, cu trei copii și am fost blocat într-o situație financiară în aprilie 2015 și am nevoie să-și refinanțeze și să plătească facturile. Am încercat caută împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private si corporate, dar niciodată cu succes, iar cele mai multe bănci au scăzut de credit meu, nu-pradă nu pe deplin acelor huligani la acolo, care îi numesc auto bani creditor toate acestea sunt înșelătorie, tot ce doresc este banii și bine nu ai auzit de la ei din nou, ei l-au făcut să-mi de două ori înainte de a-am întâlnit cu dl Wilson, Edwards, cea mai interesanta parte este faptul că împrumutul meu a fost de transfer de la mine în termen, așa că am 74 oră va sfatuim sa contactati pe dl Edwards, în cazul în care sunt interesați în obținerea de împrumut și sunteți sigur că puteți să-l plătească înapoi la timp, puteți să-l contactați prin e-mail ......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com) nici o verificare de credit, nu semnatarul co cu rata dobânzii la doar 2% și planuri mai bune de rambursare și programați dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanții, atunci contactați dl Wilson Edwards astăzi pentru dumneavoastră de împrumut
Ele oferă tot felul de categorii de credite au
împrumut pe termen scurt (5_10years)
împrumut pe termen lung, (20_40)
împrumut pe termen media (10_20)
Ele oferă împrumut cum ar fi
............. Casa de împrumut, împrumut de afaceri ........ împrumut datorii .......
student împrumut de .........., de afaceri începe să împrumut de
....... Împrumut de afaceri, credit Companie .............. etc
E-mail .......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com)
Când vine vorba d

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE