Ce EVENIMENTE vor fi autorizate în zona zero a Capitalei. Anunţul Primăriei GeneraleGabriela Firea susţine că, în pofida presiunilor din ultimele zile, Primăria Generală va introduce criterii selective privind autorizarea evenimentelor desfășurate în aer liber în zona zero a Capitalei. Primarul general a mai precizat că nu va interzice niciun eveniment stradal cultural, sportiv sau de divertisment, dar că cea mai mare parte a acestora vor fi autorizate în alte zone centrale ale orașului pentru a evita blocarea traficului în centrul Bucureștiului.

Ce EVENIMENTE vor fi autorizate in zona zero a Capitalei
Ce EVENIMENTE vor fi autorizate în zona zero a Capitalei

Nu m-am referit niciodată la relocarea evenimentelor de genul: Street Delivery, Femei pe Mătăsari, Color Run, Maratonul Internaţional Bucureşti, Semimaratonul Internaţional Bucureşti sau Marsul Bicicliștilor. Nu se pune problema interzicerii evenimentelor care se desfășoară in Centrul Vechi, la Muzeul Satului sau la Muzeul Țăranului Român. Am văzut că se fac presiuni foarte mari, pentru a reveni la modul haotic în care se autoriza organizarea evenimentelor în zona zero a Capitalei. Nu cedez! Voi face ordine în acest domeniu, pentru că eu am obligația să țin cont și de nemulțumirile multor bucureșteni, nu doar de supărarea unora dintre organizatorii de evenimente. Să fie limpede: nu interzic nimic! Dar dacă un eveniment poate fi realizat și în alte zone ale orașului, atunci vom evita zona zero. Înțeleg că orice organizator de evenimente vrea să fie în buricul târgului, dar trebuie să ținem cont că un blocaj în centrul Bucureștiului poate paraliza traficul în tot orașul", susţine Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Unul dintre criteriile Primăriei Generale în autorizarea evenimentelor stradale în zona zero a Capitalei va fi cel al proporționalității, astfel încât amploarea unei astfel de manifestări să justifice măsura devierii traficului rutier din centrul Bucureștiului.

Nu vom mai avea în centru evenimente cu câteva zeci de participanți care să pună la încercare nervii a mii de bucureșteni blocați în trafic. Trebuie să existe o anumită proporție între amploarea unui eveniment și efectele pe care le produce autorizarea lui în zona zero a Capitalei. Una este când închidem circulația pe bd. Kiseleff pentru parada de Ziua Națională a României și alta e când blocăm același bulevard pentru câteva zeci de persoane care joacă tenis sau baschet. Putem juca tenis sau baschet și în parc sau în alte zone ale orașului", a explicat Gabriela Firea.

CITEŞTE ŞI Ce se întâmplă cu bucureştenii care locuiesc în zonele prin care trece Maratonul Internaţional

Un alt criteriu privind autorizarea evenimentelor în centrul Bucureștiului va fi specificul manifestărilor stradale pentru care se cere aprobarea din partea Primăriei Generale. Astfel, în zona zero a Capitalei vor fi permise doar evenimentele care, prin specificul și natura lor, nu pot fi organizate în alte părți ale orașului. „Va exista o analiză a fiecărei solicitări în parte. Dacă se constată că un concert, de pildă, nu poate fi organizat decât în Piața Constituției, vom acorda autorizarea. Dacă însă vedem că nu există niciun impediment ca evenimentul să se desfășoare în alte spații identificate în Capitală: Arena Națională, platoul Romexpo, alte locații potrivite și accesibile, atunci vom evita zona zero", a precizat Primarul General.

Pentru a facilita organizarea acestor manifestari si pentru a oferi organizatorilor de evenimente alternative la Piata Constitutiei, locul de desfasurare a celor mai multe concerte, Municipalitatea are in plan incheierea unor parteneriate cu promoterii evenimentelor de mare anvergura, astfel incat chiria unor spatii alternative (Arena Nationala, Romexpo etc.) sa fie mai mica si mai atractiva pentru organizatori. Pentru organizarea unui eveniment in Piata Constitutiei un organizator plateste suma modica de 1600 de euro pe zi, iar pentru Arena Nationala taxa variaza intre 15.000 si 45.000 de euro/eveniment.

Nu în ultimul rând, Primăria Generală va analiza acordarea autorizațiilor astfel încât să nu se suprapună mai multe evenimente care se desfășoară simultan într-o zonă restrânsă din centrul Capitalei, ceea ce ar amplifica problemele de trafic. „Dacă vom avea mai multe solicitări de evenimente pentru aceeași zi sau chiar același interval orar într-o zonă restrânsă din centrul Bucureștiului, le vom propune organizatorilor fie amânarea unora dintre ele, fie desfășurarea lor în alte zone ale orașului care permit acest lucru", a mai spus Gabriela Firea.

Etichete: concerte bucuresti, evenimente bucuresti, evenimente stradale bucureşti, Gabriela Firea, Primăria Capitalei

0/2 COMENTARII
Cris
06 Jul 18:24
+0
VOTURI
-0
Bravo Bucatareasa! Pune piciorul in prag... Sparge-i la bot pe micutzi! Traficul auto in Bucuresti si asa e jalnic, concertele mai lipseau. Numai de ala cu Rihanna sa nu te atingi ca m-a pus drk si mi-am luat bilet. Nu s-o vad pe Rihanna ci pe Sia.
qwet
06 Jul 18:07
+0
VOTURI
-0
"criterii selective"=spaga?

madam tot face reclama la romexpo... nu cumva acolo e sediul nou al antenelor?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE