Ce filme vor fi difuzate la Noaptea Albă a Filmului RomânescCea de-a cincea ediţie a evenimentului "Noaptea Albă a Filmului Românesc" va avea loc, pe 19 septembrie, în Bucureşti şi Cluj-Napoca. În cadrul acestui eveniment iubitorii de film vor avea posibilitatea să vizioneze producţii precum "Balanţa", de Lucian Pintilie, şi "Sunt o babă comunistă", de Stere Gulea.

Ce filme vor fi difuzate la Noaptea Alba a Filmului Romanesc
Ce filme vor fi difuzate la Noaptea Albă a Filmului Românesc
Foto: Facebook

Astfel, atât producţiile recent lansate pe marile ecrane, care s-au bucurat de succes la public, dar filmele clasice, care au rămas în istoria cinematografiei româneşti vor fi difuzate în cadrul evenimentului. De asemenea, din selecţie nu vor lipsi documentare originale şi nici cele mai bune scurtmetraje româneşti ale anului 2014, notează Mediafax.

Cu toate că vara tocmai a trecut, cinefilii vor avea parte de încă o vacanţă la mare, alături de personajele din "#Selfie", de Cristina Iacob. În loc să se pregătească pentru cel mai important examen din viaţa lor, trei liceene decid să plece la mare şi să uite de şcoală, iar cei trei tineri pe care îi întâlnesc pe litoral par mai mult decât dispuşi să le ajute.

Secţiunea Panorama 2013 aduce cele mai apreciate titluri ale anului trecut, printre care se numără filmul lui Stere Gulea "Sunt o babă comunistă", avându-i ca protagonişti pe Marian Râlea şi Luminiţa Gheorghiu, dar şi ecranizarea binecunoscutei nuvele "Domnişoara Christina", în regia lui Alexandru Maftei, ce îşi aşteaptă fanii pentru o porţie de horror românesc. Alături de ele, vor mai fi difuzate filmele "Funeralii fericite", de Horaţiu Mălăele, şi "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski (premiul Gopo pentru cel mai bun debut 2014).

Din categoria documentare, cinefilii se vor bucura de "Afacerea Tănase", de Ionuţ Teianu, de "City Tour", în regia lui Andrei-Nicolae Teodorescu, dar şi de "Bucureşti, unde eşti?", de Vlad Petri.

Iubitorii de film clasic se vor putea bucura la Noaptea Albă de două titluri intrate în patrimoniu, semnate de regizorul Lucian Pintilie - "Balanţa", pentru care Maia Morgenstern a fost premiată, în 1993, de Academia de Film Europeană, şi "Niki Ardelean, colonel în rezervă", cu Victor Rebengiuc.

Evenimentul "Noaptea Albă a Filmului Românesc" îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte în compania unor filme româneşti din toate genurile, realizate de cineaşti din toate generaţiile, acoperind astfel o paletă cât mai largă de gusturi. Numărul spectatorilor înregistraţi la ediţiile precedente dovedesc faptul că "Noaptea Albă a Filmului Românesc" reprezintă una dintre cele mai de succes campanii de promovare a cinematografiei autohtone.

În Bucureşti, spectatorii sunt aşteptaţi la proiecţiile de film programate la Cinema Studio, Cinema Patria, Cinema Elvire Popesco, CinemaPRO, Muzeul Naţional al Ţăranului Român - Studioul Horia Bernea, MNTR Open Air, Dianei 4, J'ai Bistrot şi Parcul Tineretului. În ceea ce priveşte cel de-al doilea oraş gazdă, cinefilii vor putea viziona filme româneşti la Cinema Victoria şi Casa TIFF.

Etichete: Bucureşti, film, film romanesc, noaptea alba a filmului romanesc

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE