Ce găsiţi la Bucharest Christmas Market din Piaţa Universităţii, care s-a deschis vineri VIDEOUPDATE Anul acesta, aproape trei milioane de beculețe de tip LED vor împodobi Bucureștiul, pe un traseu de 23 de kilometri. Primarul general Sorin Oprescu va aprinde luminitele de Sărbători vineri, 6 decembrie, pe esplanada cu statui de la Piața Universității. Tot acolo se va desfăşura şi anul acesta Bucharest Christmas Market, care aşteaptă bucureştenii cu ornamente de iarnă, vin fiert, dar şi cu un studio foto în care pot realiza fotografii ce le vor fi oferite sub forma unor cărţi poştale tipărite. Poliţiştii îi atenţionează pe şoferi să circule cu atenţie în zona Pieţei Universităţii. 

UPDATE În contextul apropierii Sărbătorilor de Iarnă, în această seară, la ora 18:00, în Piaţa Universităţii din Capitală, se vor aprinde instalaţiile de lumini specifice sezonului.

Ca atare, Brigada Rutieră Bucureşti recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să evite să se deplaseze în perimetrul de desfăşurare a evenimentului, să opteze pentru parcarea din zonă, să staţioneze cât mai departe de zona de desfăşurare a evenimentului şi să circule cu maximă atenţie atunci când trec pe lângă grupurile de pietoni.

Poliţiştii solicită tuturor participanţilor la trafic să respecte indicaţiile agenţilor de poliţie aflaţi în trafic şi să urmeze recomandările acestora.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021.9544.

Pentru al doilea an consecutiv, Primăria Municipiului București, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează, în Piața Universității, pe esplanada cu statui, evenimentul ,,Bucharest Christmas Market'' care se va desfășura în perioada 6 decembrie – 5 ianuarie 2014. 

La târgul de Crăciun, într-un decor creat de Viaceslav Vutcariov și realizat din 12 tone de cetină și 65 de căsuțe de lemn, vizitatorii vor fi întâmpinați cu vin fiert, decorațiuni și ornamente de iarnă, expoziții de obiecte tradiționale și produse de manufactură, icoane pe sticlă și lemn, țesături, decorațiuni din lemn și ceramică, precum și produse specifice bucătăriei tradiționale românești. Anul acesta, organizatorii au inclus în programul târgului proiectul ,,Crăciun cu Îngeri'' al studioului de fotografie Foto Union care se va desfășura în perioada 13 decembrie – 21 decembrie 2013. În cadrul acestui eveniment public, cei prezenți la târg sunt invitați într-un decor de sărbători pentru a realiza o fotografie care este oferită apoi sub forma unor cărți poștale tipărite.

Bucharest  Christmas Market îi așteaptă pe bucureșteni cu un brad înalt de 15 metri, ornat cu 2.000 de beculețe, dar și cu spectacole specifice Sărbătorilor de Iarnă.

Anul acesta, aproape trei milioane de beculete de tip LED vor impodobi Bucurestiul, pe un traseu de 23 de kilometri.  Lista de străzi inclusă în traseu o găsiţi aici.

Pe scena amplasată în Piața Universității, vor urca ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini și obiceiuri din toate zonele țării (Maramureș, Baia Mare, Gorj, Sibiu, Alba Iulia, Bacău, Ialomița), precum și artiști renumiți de muzică populară: Dinu Iancu Sălăjanu, Matilda Pascal Cojocarița cu Ștefan și Horațiu Cigu, Tudor și Nicolae Furdui Iancu etc. Seara de 26 decembrie va fi sărbătorită cu un concert de Crăciun.

Cei mici vor avea ocazia să trăiască emoția sărbătorilor de Crăciun alături de personaje de basm, spiriduși și, bineînțeles, vor putea să-i spună povești Moșului, vor recita poezii și vor putea colora. Toate aceste activități vor avea loc într-un decor de poveste, la Casa lui Moș Crăciun.

Totodată, bucureștenii vor putea participa la Campania ,,Daruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun'' prin care se dorește ajutorarea copiilor proveniți din medii defavorizate. Donațiile, constând în cărți și jucării, se pot face din prima zi a târgului și până pe 25 decembrie, la Casa lui Moș Crăciun, special amenajată în acest scop.
Intrarea este liberă în fiecare zi a evenimentului.

Etichete: bucharest christmas market Bucuresti, Bucureşti, Capitală, targ craciun bucuresti, targ craciun universitate

0/3 COMENTARII
Romgleza de baltă
08 Dec 11:50
+0
VOTURI
-0
Ce penal !!! Auzi, „Bucharest Christmas Market”!
Ce, „Târgul de Crăciun București” nu se putea? Suna prea românesc?
Antioprescu
06 Dec 21:05
+0
VOTURI
-0
Bineinteles ca este mai rau decat anul trecut.. Coruptul oprescu si gasca lui de mafioti din primarie nu stiu altceva decat sa fure! Directoarea de la creart este nevasta mafiotului de la alpab, radu popa, care a furat ca in codru.. Asta e gasca infecta a lui oprescu, cu ei fura, cu ei se va duce in puscarie!
altul
06 Dec 13:55
+0
VOTURI
-0
Daca este la fel ca anul treut o sa gasim multi cocalari si mizerie.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE