Ce-i sfătuiește Marian Godină pe șoferii opriți în trafic de polițiștiMarian Godină, cunoscut în mediul online drept polițistul glumeț,  are o serie de sfaturi pentru șoferii opriți de polițiștii rutieri, dacă vor să scape doar cu avertisment.

Ce-i sfatuieste Marian Godina pe soferii opriti in trafic de politisti
Ce-i sfătuiește Marian Godină pe șoferii opriți în trafic de polițiști
Foto: Facebook Marian Godina

"Nu dă bine să faci pe prostul, iar asta sigur îl va deranja pe polițist. Așadar, o replică mai bună ar fi de 'știu de ce m-ați oprit'. Aceasta merge la fix cu un zâmbet, indiferent de sex și de vârstă," scrie polițistul în cartea sa, "Flash-uri din sens opus", conform digi24.ro.

„Este bine să-i zâmbiți polițistului (...) Este bine să-i zâmbiți oricui. Deja plecați cu un plus dacă zâmbiți," explică Marian Godină.

„Evitați apelativul 'șeful'. Mi se pare că denotă incultură și este o formă de lingușire care nu-și are rostul. Nici nu am cunoscut vreun coleg căruia să-i placă să i se spună așa, decât șefilor, dar ei sunt șefi," este un alt sfat pe care îl oferă agentul șoferilor.

„Pentru că știu că un om nu își arată caracterul la prima întâlnire, ci la ultima, după ce completez procesul verbal, las nebifate căsuțele din dreptul avertismentului și amenzii, mă duc la șofer și îi spun: 'Amenda este atâta. Ce obiecțiuni aveți de făcut?'. 'Ce obiecțiuni să am,' ar spune contravenientul. 'Am greșit, asta e.' Atunci bifez căsuța avertisment," mai scrie Godină în cartea sa. De ce? „Pentru că merită și văd că nu s-a prefăcut. Pentru că sunt foarte multi care zâmbesc din prima, dar după ce le spun că sunt amendați își arată adevărata față și devin recalcitranți și mă fac să-mi pară rău că le-am dat avertisment," explică polițistul.

Etichete: amendă, marian godina, trafic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h